2 és fél hónapos babám alig alszik! Mit csináljak
vele?!
Nem biztos, hogy kevés ez. Az én kisfiam kb 13-14 órát aludt össze. Ebből nappal 4x30-40 perc volt amit aludt, a többit éjszaka. Csak olyan hirtelen rövidültek az alvások! 2 hónaposan még egyszerre 1-2 órát is aludt és amikor elkezdte a rövid alvásokat azt hittem valami nincs rendben. De neki ennyi kellett. Ahogy hagyta el az alvásokat úgy nyúltak meg. Ennyi idősen kb 1,5 órát bírt ébren lenni.
Éjjel mennyit alszik a babád?
2017. jan. 2. 14:20
2/12 A kérdező kommentje:
Este 9 től alszik kb fél 1 ig. Eszik. Utána kel 4 körül utána fél 7 kor. Kb 9 óra. Napközben fél óra v max 45 perc. Kb 4 x. De a köztes időben is sír és nyűglődik. És üvölt de veszettül ha el akarom altatni, kb 10 perc és alszik utána. De miért kell így elaludnia? :( miért nem tud nyugodtan. Este ezzel sincs gond. Akkor nem tiltakozik.
Hogy próbálod elaltatni napközben? Ringatva? Kiságyban fekve simogatva? Éves előtt vagy után? Mit jelent nálad az altatni akarom kifejezés?
2017. jan. 2. 15:24
Akkor lehet túl fáradt és azért nyűgös, sírós. Este próbáltad korábban letenni? Nálunk 2-3 hónapos kora között pont a rosszabb nappali alvás miatt az este 9 órai lefekvésből lett fél 8. És nem, nem kelt korábban. Többet aludt éjszaka. Nappal meg szerintem próbáld meg kicsit korábban elaltatni, ha pl eddig 2 óránként aludt, akkor próbáld meg másfél óra ébrenlét után elaltatni. Sajnos a túlfáradt baba nehéz eset. A kisfiam már nagyobb (15 hós és 2x alszik nappal), ha kimarad egy nappali alvás hajnal 4-kor ébred és nem tudom visszaaltatni. Amúgy 6 körül szokott. Szóval nemhogy nem pótolja be a kimaradt alvást, még kevesebbet alszik! Babakora óta ez van.
2017. jan. 2. 15:27
Lehet, hogy éhes, erre utal az is, hogy 2 óránként enne.
Esetleg egy másik fajta tápszer?
2017. jan. 2. 16:01
6/12 A kérdező kommentje:
3# -as a hasamra fektetem és úgy simizem ringatom. Cumit odaadom neki. De már ez sem mindig felel meg. Ha felállok vele csak nèzelődik.
7/12 A kérdező kommentje:
#4-es ígyse kezdem később a fürcsit stb, 7-8 között van, aztán eszik. Mire elaltatom 9 óra kb. Nem lenne baj azzal h fenn van, de sír és nem marad el napközben az a baj. Nem elég neki az alvás tutira gondolom azért a sírás. Remélem alakul nála ez.
8/12 A kérdező kommentje:
#5-ös. Azért fura a 2 óra mert ezelőtt 3-4 óra volt az etetések között. Mindig megetetem csak nem akarom túletetni.
Szia! Nekem 2hónapos a babám és ugyanez a helyzet mint nálatok! Napközben állandóan enne (cicin lenne), ha elviszem sétálni akkor alszik, ezt tudom ajánlani neked is, a friss levegő és a babakocsi rázkódása csodákra képes! Remélem mihamarabb túl leszünk ezen az időszakon, szorítok nektek is!
2017. jan. 4. 19:10
Milyen tápszert eszik?
Mi a 2 óránkénti evés miatt váltottuk le a Bebát Milumilra. Ő se aludt amíg éhes maradt. Egyből lett egy végigaludt délután (2x4-4,5 órát aludt délután aztán meg hajnalig, majd reggelig de már az evés végére cumisüveggel aludt el mindig), másnaptól 3 óránként kért enni és jó kedvü is volt.
Főleg utólag nála nagyon feltűnő volt, hogy nem lakott jól. Valamikor 3 hónapos kora előtt volt neki is.
2017. jan. 4. 20:16
Kapcsolódó kérdések: