Ti babátok is nagyon sír ha nem aludt délután? (2hós) Van délutáni szieszta?
Az en kisbabam sajat maga probalja kiepiteni a kis rutint. Nekunk nem volt eddig rutinunk egy nap. Nem tartottam fontosnak de neki az lett. Pl tegnap nem fektettem le delutan hanem elmentunk a karacsonyi vasarba es vegig uvoltotte... Szegenyke este 7re ertunk haza es elaludt. Meg mindig alszik!!! Pedig este 10kor kellett volna ennie.
Van, hogy leteszem delutan 3kor es ejfelig alszik. Aztan eszik aztan reggel 5ig. Nektek hogy van ez a delutani szieszta?
Viszont ha ez kimarad akkor nagyon nyűgös.. Ez normalis?
Ja az igaz h feltettem egy kerdest ujraolvastam ha nem ismernem magam akk en is ezt gondolnam lehet amit ti.. Pedig heteket szorakoztam vele h aludjon ne csak 5-6 orat az bejott de csak itthon alszik hason. Ujszulott koraba a kocsiba is sokat aludt aztan utana sehol tobbet csak hason az ágyba. Egyebkent megosztanek veletek valamit amit ateltem itt ahol mi lakunk.
Szoval jartam a gyerekorvoshoz es szo volt a napi rutinrol meg a baba szokasairol. Es mondta a noci, hogy 4 hos koraig teljesen mindegy mit mikor csinalsz vele. Semmi nem valik nala szokasnal meg a napirendet se igenyli hacsak nem autista. Rugalmassagra kell nevelni nem arra h pontban 3kor aludjon mert ha fel5kor alszik akkor oda a nap.. Valaki irta h a 2,5 eves fiahoz igazodik. Hat en nem tennem biztos. Ha óvodba kuldod, akkor amugyis mas lesz a rutinja. Itt azt tanacsoljak, hogy hetkoznap csinaljunk mast, mint hetvegen. Hogy tudja, hogy akkor mindenki otthon van es elmegyunk valahova. Van neki is utazóágya. Ha eppen mondjuk 4kor aludna es 3kor indulunk akkor 4kor alszik majd az utazoagyba de nem ulunk otthon. Meg lehet oldani rugalmasan is a gyereknevelest. Jo persze nem kell felkelteni ha eppen kavezni mennel a baratnoddel h oltoztesd es vidd de volt h idopontra mentem es akkor kesobb evett meg fel kellett kelteni es vinnem kellett. Nem lett tole semmi baja.
Nem kell otthon ulni ha mashol
is tudod neki biztositani a megfelelo korulmenyeket. Foleg az alvas pl egy eleg fontos dolga egy kisgyereknek. Nem szep dolog nem mindent megtenni azert hogy azt szepen nyugodtan csinalja ahogy szokta/tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!