2,3 év körüli gyermeketek hogyanaltatjátok/alszik el este és délután?
Délután: besötítítek, énekelek egy dalt majd kijövök és alszik.
Este: megissza a kakaóját, közben én olvasok egy mesét, majd kijövök és elalszik.
Délután betakargatom, adok egy puszit, kijövök és elaszik.
Este 3-5 nagyon rövid mesét mesélek, puszit adok, kijövök (néha 2-3x még vissza kell kísérni, mert éhesszomjashidegmelegvan megkülönbeniscsakegykisakármi kell még), de amúgy semmi hiszti nincs, elfogadja és 9re akkor is alszik, ha akármi van.
Na, a majdnem egy éves huga nem ilyen. Vele már most látom, hogy 3 éves korára sem jutunk el idáig. Még oda sem jutottam el vele 1 év alatt, hogy végigaludja az éjszakát a saját ágyában. Előre félek...
a rendszer nálunk a kulcs
ebéd után még max fél óra játék, peluscsere és kiságy tejitallal, és elhúzom a függönyt (ami nyáron nem sokat jelent, de mint napi rutin a gyermeknek úgy látszik bejön)
ha esetleg vendégségben ebédel, ott tuti nem fog elaludni. sok az inger, új hely, játék, rokonok vagy barinők..de ha haaindulunk és még nem esett át a holtponton, akkor gyors átöltözés, tejital és még megoldható az ebéd utáni alvás. ha átesett, akkor egésznap nem alszik, csak este 8 körül már
csak az én lanyom olyan akkor hogy fogni kell a kezet mig elalszik ami sokszor fél óra, egy óra? (régen ő is elaludt magától, de most már csak akkor ha nagyon fáradt...).
3: 1 évesen...nekem 2,5 éves lassan és még mindig kelünk hozzá minden 2. éjszaka :( pedig van cumija, sose ivott éjszak semmit, stb
a kézfogás szerntem szoktatás kérdése. szoktasd egy alvós plüsshöz
a nagyobbnál szerintem lehet szeles éjszakára(csak mert nálunk is előfordul, hogy forgolódik, vagy felkel, de egy espumisan megodja, vagy vele alszom, nem rendszeres, ritka.
Dèlutàn ès este is úgy alszik el, hogy àtölelem, hozzàm bújik, simogat.
Dèlutàn is besötètitek. Este mesèlek könyvbōl ès villanyoltàs utàn is fejböl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!