Ki hogyan altatja (délután és este) 16 hónapos babáját?

Melléfekvős módszer mindhárom gyerkőcnél ilyen korban.
(Egyiknek sem volt rácsoságya)

Az elsőnél melléfeküdtem napközben és így szopizás közben aludt el. Este kézben szintén cicivel.
A második most 15 hós, ő is szopizik még, de az ujját szopva alszik el, csak le kell őt tennem az ágyába. Mázlista vagyok vele, sokak szerint az első után megérdemlem, aki 4-10 hós koráig nem aludt nappal, csak pár perceket babakocsiban. Utána szoktattam a melléfekvős alvásra és az bejött. Miután leszokott a ciciról, akkor is néha melléfeküdtem, simogattam, úgy aludt el. Most 3 éves és 1-2 hónapja kikészít, a délutáni alvásnál egy agyrém elérni, hogy lefeküdjön. Betudom a dackorszaknak.

2-es vagyok, nekem a "nagy" (3 éves múlt) 20 hónaposan szokott rá a cumira, cici helyett. Ovikezdés előtt pár hónappal megbeszéltük, hogy kap helyette egy alvóscimbit, amit ő választhat ki. Így is lett, hazahoztuk a plüsst, odaadta cserébe a cumit és azóta szóba se hozta. :)
Szerintem az, hogy cumizik, nem jelenti, hogy nehezen is fog leszokni róla.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!