Hogyan lehet azt elérni, hogy letegyem az ágyába és elaludjon?
Fél éves babámon látom, hogy mikor álmosodik, ásít, dörzsöli a szemét nem akar játszani, csak nyöszörög. Ilyenkor, ha nem veszem fel, sír. Ezért fel szoktam venni, a sötét szobában mászkálok vele, altatódalt énekelek, paskolom a popsiját vagy simogatom a hátát. Azonban már 9 kg, így elég nehéz ezt napi többször végig csinálni.
Ha álmos 3 beteszem a kiságyba, akkor két lehetőség van:
1. Sírni kezd, míg ki nem veszem. Ha benn van, akkor nem lehet megvigasztalni.
2. Játszani kezd, míg meg nem unja, utána sír.
Hát először is azt nem értem miért szokattad a kézben mászkáláshoz. Én ülve az ölembe szokattam az se jobb egyébként.
Vagy hagyod sirni még elfárad vagy nem mászkálsz vele hanem leülsz és úgy lötyögteted a popóját.
Nálunk a nagylány 1 éves elmúlt mire magától elaludt.
A fiam ugyan úgy ülve kajával a szájába alszik el. Ez egy jó 30-40 perc. Rentgeteg!
De ma pl betettem a kiságyba elvolt van játszócumija azt bekapta és elaludt. Egyébként 7 hónapos.
Valami más alvási módra térj át.
Fehérzajt szereti?
Vagy csak a teljes csendet?
En a kezdetektol egyedul elalvasra szoktattam.van masik ket nagyobb gyerkoc,nem fert bele az idombe a tutjgatas,fenekrazas.
Keress valami alvo allatot,rongyot,textilpelust,valamit.ahoz szoktasd hozza a kezedben,aztan szepen fokozatosan az agyaba.eloszor odamesz 1-2 perc siras utan de nem veszed ki,csak odaadod a kis alvokajat,cumit.aztan 3-4 perc es igy tovabb.fokozatosan,ez a lenyeg.
Megprobalhatod esetleg az agyatokban eloszor.csak fekszel mellette,hozzad bujhat,erzi az illatod a kozelseged,de megsem szakad le a karod.
Kitartas :)
Én egy másik oldalt képviselek: sosem szoktattam önálló alvásra a gyermekeimet. Ketten vannak, egy 3,5 éves kisfiú és egy 21 hónapos kislány. Ameddig igényelték, ringattam Őket, aztán erről maguktól leszoktak. De a mai napig Melléjük kell feküdni. A kisfiam mellé én fekszem, a kislányom mellé a férjem. Az elalvás előtt közösen mesét olvasunk, aztán Mindenki elvonul a saját szobájába (mi szülők pedig megyünk Velük).:-)
Altatni kell Őket, de kb. 15 perc az egész. Volt, amikor egy órát altattam a fiam, de akkor sem kényszerítettem az önálló alvásra. És mivel az oviban és a bölcsiben Mindketten teljesen önállóan elalszanak, még azt sem lehet mondani, hogy valamit nagyon elrontottunk volna. Érezzük, hogy otthon nagyon igényelnek minketba gyermekeink, és nekünk is fantasztikus az a kis összebújás Velük az egész napos távollét után.
Ne erőltesd, majd amikor készen áll egyedül elaludni, jelezni fogja. Lehet, hogy ő egy extrán bújós baba, aki ennyire igényel téged. Ha fáj a derekad, fektesd magad mellé, ezt tanítsd meg neki.
1 vagyok
A kérdező semmire sem akar reagálni?
Vagy kb lesz..ja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!