3 hónapos babád mennyit alszik?
Amikor 3 hónapos volt a babám, akkor kezdte átaludni az éjszakát. (Tartott másfél hónapig) este fél 8-8 között aludt el és reggel 7 körül ébredt.
Nappal 5 alkalommal aludt, általában 30-40 percet egyszerre. De néha az egyik alvása nagyon megnyúlt, 2-3 óra is volt pár naponta 1x, ilyenkor "csak" 4 alvás fért bele egy napba.
De ő most is többet alszik, mint a legtöbb baba az ő korában. 9 hónapos és még 3x alszik, napi 14-15 óra között összesen.
3 hónaposan éjjel átaludta az éjszakát, körülbelül 10 órát egyben..nappal meg örültem a 3*30 percnek...de inkább 2*30 perc volt a standard, azt is cicin aludta...
egyszerűen nem tudtam sehogy nappal elaltatni máshogy..aztán körülbelül 4-5 hósan elkezdett éjjel is kelni, és persze akkor sem aludt el sehogy csak cicin...amikor már éjjel is 3-4szer kellett hozzá kelni, adtam neki egy cumit és nem adtam cicit...na azóta alszik jól, napközben is egyben 2-3 órákat..
3,5 hónapos. Reggel 6 körül kel, fél órát mellénk fekszik még. Aztán 8 körül (etetés, pelenkázás, apa elkísérése egy darabon után) visszaalszik 11-ig. 11-kor eszik, akkor már nem alszik utána vissza általában, de néha igen. Lényeg, hogy van egy aktív 4-5 óra, amíg ébren van nappal, akkor beszélget, viháncol, nevetgérezik, játszik. A többi alvás, vagy alvás-ébrenlét közti állapot pl. kéznézegetés, lábnézegetés.
Éjjel alszik már egy hetes kora óta, ő ilyen típus. utolsó etetésnek este 10-ig vége és kb. 6-fél7-ig alszik. Kaja közben elalszik, de böfögtetjük, aztán simán letesszük. Nem kell altatni. Napközben, ha nagyon akar aludni, de mégis túl érdekes a világ és kicsit nyüszi, akkor cumival alszik el, de akkor is gyorsan.
Nálunk még mindig nem állt be a rendszer ezzel kapcsolatban.Este 9 körül elalszik,reggel 6 körül ébred ( plusz-mínusz fél óra)Ez így egyelőre fixnek tűnik,már 1 hónapos kora óta (kopp-kopp) Előtte fokozatosan hosszabbodott,kitolódott az ébredés időpontja.
Tehát éjszaka 9 órát alszik.A napközbeninél vannak furcsaságok,mert nagyon változóak a szokásai.Most például reggel fél 10 óta szundít,mert a reggeli ébredése után ébren maradt két evés között.Máskor meg alszik 30 percet,1 órát a két evése között.
Akkor alszik el könnyen,ha nagyon fáradt,este szinte mindig belealszik az evésbe.Napközben is viszonylag hamar elalszik,a mellkasomon nyugszik meg,aztán beleteszem a kiságyba,mindig,kizárólag ott alszik!Ha nyűgösködik játék közben,akkor biztosan tudom,hogy fáradt már,van tipikus "nyikorgása" ilyenkor. :)
Akkor magamhoz ölelem,van,amikor cicit kér (és kap) és úgy alszik el,ez is változó.
Összefoglalva kb. 15-17 órát igényel alvásból. :)
( kisfiú,tápszert és anyatejet is kap,nem volt hasfájós )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!