Miután kivettétek a rácsokat a kiságyból, hogyan teltek az éjszakák?
AZ éjjeli alvásukban egyáltalán nem okozott gondot. Olyan sose fordult elő hogy éjjel felkeltek volna mászkálni vagy pakolni, hiszen megszokták már, hogy éjjel a kiságyban alszanak, aztán reggel átjönnek hozzánk.
ELső lányomnak 19 hónaposan vettük ki a rácsokat, a másodiknak 22 hónaposan.
Ha nektek már 2,5 éves akkor már bőven ideje hogy kivegyétek és szabadon mászkálhasson, nem alhat örökre bezárva".
Nekünk csak a nappali alvásnál volt az 1-2 hétig, hogy miután leraktam aludni a kicsit, kimászkált párszor, mert annyira tetszett neki hogy ki tud jönni. De ez is elmaradt kb 2 hét után. Tudja hogy a kiságyban aludni kell.
Szóval ezen ne aggódatok egy 2,5 éves meg már jobban meg is érti a dolgokat, biztos hogy nem lesz gond.
Kérdező én egy 2,5 éves gyereket már nem altatnék olyan rácsos ágyban amiből nem tud kijönni. Örökké nem tarthatod bent, butaság lenne.
Az meg a legutóbbi válaszolón múlik hogy hagyja hogy 3 hónapja éjjel 2 órát fent legyen a gyerek úgy hogy közben ugrándozik meg pörög, nem hiszem hogy ez az általános.
Ráadásul 2,5 évesen már szobatiszta is lehet, és a rácsos ágyból nem tud elmenni wc-re sem...
Egyébként mi azért vettük le 19 hónaposan a rácsot, mert kimászott a rácsos kiságyból, ami tök veszélyes, szóval inkább levettük...
3-as vagyok, lehet, hogy az uj ágy lett a baj. Viszont a rácsos ágyát teljesen széttorte..nem volt más megoldas, még aznap, a nagy ágyba kerult. (kitorte a rácsokat..addig ugrált benne mig leszakadt...illevt, ahogy a rácsokat kiszedegette, ugy ossze is csuklott az ágy, pedig nem egy ikeas rácsos ágyrol volt szo....na mindegyis)
Hogy mennyire hagyjuk, nem tudom..kuzdunk. Képes 2 orat is orditani éjjel, addig, amig el nem alszik a játékok kozt..hiába van lefárasztva, hiába kap homeopátiás szarokat, nem alszik éjjel (nappal is max. 1 orat). Nem tudom mit lehetne csinálni még.
Akkor a 7-es válaszolónál biztos hogy nem a rács kivétele a gond, hanem valami más baj is lehet a gyerek alvásával.
Egyébként szerintem minél később veszi ki annál jobban "megőrül" utána a gyerek, mert szokatlan lesz neki az új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!