2 hetes kisbabám napközben szinte egész nap alszik. Éjszaka szeret ébren lenni. Ezt hogy lehet megfordítani? Vagy ez még korai?
Sziasztok! Az én babám 5 hetes, 2 hete küzdünk ugyanezzel a dologgal. Nappal hosszú órákon át alszik. Aztán este/éjjel kétféle verziót gyakorol: nem alszik el éjjel fél 1-ig, aztán hajnali 5ig alszik; vagy elalszik este, de akkor éjféltől 3-ig van ébren, majd reggel fél7-kor ébred (amikor a második osztályos nővérkéje körül van teendőm, aki indul az iskolába :-) ). A fürdetés azonos időben van minden nap, azt követi a szopizás, szóval az úgynevezett "elalvás előtti rituálé" megvan, mégis összevissza vannak az éjszakáink.
Én is próbáltam orvosolni a helyzetet, de még nem nagyon megy, hogy napközben tartsam ébren. Nincs eszköz még ilyen idős korban, amivel ébren lehet őket tartani, mert (ahogy már többen is írtátok) ágyú mellett is alszanak, ha akarnak. Még nem lehet "játszani" velük, és ezzel ébren tartani őket. Szóval marad a türelem. :-) Napközben, amikor ő is alszik, akkor próbálj pihenni! Ha ez a házimunka rovására megy, akkor is, mert gyorsan ki lehet ám készülni, úgy, hogy egy idő után már a babára leszel ideges!
Éjjel pedig gondolj a sorstársaidra, mi is virrasztunk! :-)
Az enyém most 5 hetes, 3 hetesen csinálta ezt, nappal világosban normál hanghatások mellett altattam, egyben 2,5 -3 óránal tovabb nem hagytam. Egy het alatt átállt a normál üzemmódra, most 4 orat alszik egyben nappal ejjel pedig csak egyszer kel.
De lehet veletlen egybe esés is, lehet átállt volna magatol is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!