Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy altassam el a 9 hónapos...

Hogy altassam el a 9 hónapos fiam?

Figyelt kérdés

Eddig általában cicin vagy ringatva aludt el és úgy tettem be a kiságyába, de már nagyon nehéz és nem bírom tartani ölben. Ha meg cicin aludt el, akkor meg ha felemeltem hogy viszem az ágyába, akkor sokszor kipattant a szeme. Na mindegy, a lényeg, hogy ez így nem mehet tovább. Olvastam sok helyen, hogy először nyugodt körülményeket kell teremteni az alváshoz, segíteni a babának ellazulni, betenni a kiságyába stb.

Oké, bemegyünk a szobába, behúzzuk a függönyt, de utána hogy segítsek neki ellazulni? Tegyem a kiságyába és énekeljek neki? Persze meg akar majd fordulni hasra, meg játszani akar, vagy óbégat. Akkor mit csináljak? Vegyem ki, ringassam kicsit aztán tegyem vissza?

Ti hogy csinálnátok?

2016. márc. 20. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kèrdező!Az èn kisfiam is hasonló idős,bár èn hamarabb èszbe kaptam elalvás terèn. :)

Èn a dèlutáni alváson kisèrleteztem ki a technikánkat.

A szoptatást most hagytam abba,eddig dèlelőtt cicin aludt el,most a cumisüvegen,ekkor szundít úgy 3/4 órát. Dèlután kb úgy 4-5 óra èbreblèt után elfáradt, ekkor már megebèdelt,ami szintèn elálmosítja egy kicsit,nincs tv, se zene már nem kezdemènyezek játèkot egy ideje csak csendben teszveszek körülötte.Viszont nem sötètítek be. Szóval èn berakok egy kis párnát hozzá, abba szereti belefúrni magát.Betakarom,otthagyom. Van,hogy 2 perc,de van hogy 10 perc alatt altatja el magát.Cumizik ès forgolódik össze-vissza,kvázi elringatja magát.Csak akkor veszem ki,ha sír,vagy ha játszik a plüssèvel,mert akkor nem álmos mèg elèggè.Ha elaludt a kispárnát kicsempèszem,ami egyèbkènt az enyèm(az èn illatommal).

Este vagy a cumisüvegen alszik el,vagy így,csak akkor a fürdès-meseolvasás-sötèt a rituálènk.Persze heti 1-2 alkalommal èn is ringatva altatom,van hogy igènyli.

Kicsit hosszú lett,de remèlem hasznát veszed. :)

2016. márc. 20. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt elfelejtettem írni,hogy a kiságyat CSAK alvásra használja.
2016. márc. 20. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk rongyija van, ami az én egyik sálam, kendőm volt. Jó tapintása van, és anya illata (volt sokáig, de kimostam már többször is és most már csak az övé). Közben szopizza az ujját. Ha nagyon nem tud elsludni, magam mellé teszem,,és csak fekszünk, max. simogatom. Vergődik kicsit, de elslszik. Főleg ha alvást imitálok, vagy elálmosodok mellette.
2016. márc. 20. 23:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. márc. 22. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!