Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam vissza a...

Hogyan szoktassam vissza a babaágyba a 6 hónapos kisfiam? (Valami humánus módszerrel)

Figyelt kérdés
Bevallom én rontottam el, hogy nem alszik éjszaka a kiságyába! Vettünk neki egy pihenőszéket nappal abba volt míg én főztem mostam stb... csakhogy annyira megszerette, hogy éjszaka is abba akar aludni.... és az éjszakát sem alussza végig.... mielőtt bárki is azt gondolná, hogy micsoda anya vagyok, hogy nagy gond felkelni hozzá esetleg lusta vagyok mert nem erről van szó hanem ez egyikönknek sem jó.... ha elalszik megpróbálom áttenni a székből az ágyba de azonnal felkel... aztán jön a ringatás úgy visszaalszik aztán...megint letszem és felkel ha éppen nagy nehezen sikerül ott aludnia akkor max 3-4 órát alszik de legalább a kis helyén alszik...
2016. febr. 8. 12:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hát pedig ez ilyen türelemjáték.

Csak így tovább.

SZerintem nappal is száműzd a pihenőszéket, és akkor gyorsabban megszokja, hogy nincs.

EGy pár éjszakát át fogsz virrasztani, de kitartás. Mindig ringasd vissza kézben, és tedd az ágyába vissza.

2016. febr. 8. 12:32
 2/14 A kérdező kommentje:
akkor ez "türelem játék" :/ de neten is olvasom meg itt a gyk-en hogy nagyon sok baba 8-9-10 hósan se alszik a kiságyba meg nem alussza át az éjszakát.. na nem mint ha ennek örülnék vagy ez segítene nekem :(
2016. febr. 8. 12:40
 3/14 anonim ***** válasza:

Az én 14 hónaposom heti négyszer még felkel egy tejre...

A nagylányom már hét hónaposan nem.

Szóval babája válogatja.

Lassan már úgyis kúszik-mászik, talán megpróbálhatnád a járókát, játszószőnyeget.

2016. febr. 8. 12:57
 4/14 anonim ***** válasza:

Itt nem az átalvásról van szó, hanem arról pl, hogy a pihenőszék nem jó a gerincének. Szépen tedd el, csak 6 hónapos korig ajánlják. Két nap kell megvárni, hogy elaludjon magától, utána már menni fog. Nem kell hagyni sírni, csak megvárni, míg kidől.

Egyébként nem muszáj beismerni, de a pihenőszék a te kényelmedet szolgálja. Amikor már teljesen hulla vagy, akkor ott van utolsó mentsvárként, beleteszed, elalszik, megnyugszol, megkönnyebbülsz, esetleg még aludni is tudsz. A gyerek meg egy idő után már rájátszik erre. Nem szégyen ez, mindenkinek van ilyen. Az enyém pl apa: ha már kivagyok az altatástól, akkor megkérem, hogy ringassa egy kicsit, az mindig bejön. Egy idő után rá is áll a gyerek. Aztán változtattunk az esti rituálén, az sokat segített. (Békés álom könnyek helyett c. könyv sokat segített.)

2016. febr. 8. 13:16
 5/14 A kérdező kommentje:
utolsó... ahogy az előbb említettem mindenkinek jobb lenne ha a saját ágyába aludna.... jah és nem igazán tudok aludni mivel a pihiszéke a mi ágyunkon van éjszaka is mert ha átteszem az ágyába ugyan úgy ordít
2016. febr. 8. 14:28
 6/14 anonim ***** válasza:

A legtöbb 6 hós kisbaba még amúgy sem alussza át az éjszakát.

Itt csak arról van szó hogy egy rossz szokásról leszoktasd a babád. Türelemjáték, pár (vagy jópár) éjszaka után meg fogja szokni. Ringatod, elalszik, leteszed, felébred, megint ringatod stb. Érezze hogy ott vagy és biztonságban van, hogy ha sír akkor segítessz neki. És el fogja majd felejteni a pihenőszéket lassan.

Egyébként az én első gyerekem 2 évesen kezdte átaludni az éjszakákat, aludt ő mindenben csak a kiságyában nem. Most a második gyerekem 8 hós, esélytelen megint a kiságy...szóval vannak ilyen babák is.

2016. febr. 8. 14:59
 7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat....akkor marad ez a varriáció TÜRELEM
2016. febr. 8. 15:08
 8/14 anonim ***** válasza:

"mivel a pihiszéke a mi ágyunkon van éjszaka is"

????

Szóval a pihenőszéken kívül még nem aludt a gyerek??? Éjjel is abban alszik? Székben alszik????

Ezt sürgősen felejtsd el, nagyon nem jó a gerincének!

2016. febr. 8. 15:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Babakocsiban elalszik esetleg? Meg az is jobb lenne teljesen hatra dontve, vagy mozessel, mint a pihiszek:S napi 1 orat javasoljak a pihiszekben ultetest.es ha mar magatol fel tud ulni veszelyes is mert kibucskazhat elorefele.
2016. febr. 8. 15:35
 10/14 A kérdező kommentje:
igen, tudom nagyon rosszul tettem amikor éjszakára a pihiszékbe tettem... de!!! neki akartam jót... :( lehet megvetettek ezért de válalom és ez nem minden éjszaka van így csak amikor az istenért sem akar az ágyába aludni
2016. febr. 8. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!