2éves lányom éjszaka 5x kel cicizni, hogy szoktassam le erről?
Hú elég kemény válaszokat kaptál. Az én válaszom erre az,hogy amíg szopik ilyenek lesznek az éjszakák. Nálunk is így volt. Nem vagy se így se úgy rossz anya. Ő ilyen típusú gyermek. Nekem 17 hónapig szopott, persze evett már mindent, de akkor láttam rajta hogy csak komfortbol csinálja na meg így tudott elaludni illetve visszaaludni. Én leragasztottam a mellem hogy bibis,fáj stb. Meg megbeszéltem vele, hogy ennek már semmi értelme. Mondjuk ő volt hogy énekelt közben
De minden gyerek más. Ő már értelmes nagyon,hidd el hamar megérti még neked lesz rosszabb, hogy vége! Azóta alszik éjjel végig, de mellettem van és nincs ezzel semmi gond.
Arra semmiképpen se várj, hogy majd magától elhagyja ezt. Ismerősi körben volt hasonló, a kisfiú 6! éves koráig cicizett, mert az anyukája hagyta, olyan babusgatós fajta. Aztán, hogy a többit ne is mondjam, később iskolás korában is pátyolgatták, mindig mindent megcsináltak neki és helyette a szülei. Most 30 éves felnőttként otthon lakik, nem tud, vagy nem akar elszakadni, nem tud vagy nem akar munkát találni, egyszóval sikerült egy önálló életre alkalmatlan emberkét "felnevelni".
Az a pár nap keserves sírás, meg hiszti ne feledtesse el veled: akkor teszed a legjobbat a gyermekednek, ha - szeretettel és gondoskodással - de a korának megfelelő önállóságra neveled. Ahogy sokan írták, nem szabad babásítani a 2-2.5 éveseket. Nekik már jóformán mindent meg lehet tanítani: sétálni és nem babakocsizni, kezet mosni, verset mondani, tépőzáras cipőt le- és felhúzni, bilibe/wc-be pisilni, rendesen orrot fújni. És rövid és hosszú távon is Ők járnak ezzel a legjobban, nem beszélve a szülőkről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!