4 éves kisfiamat hogyan tudnám külön ágyra szoktatni? A többi lent
Szerintem az szülőkkel való alvás leszoktatás mindenhol jár átmeneti hisztivel, sírással.
Mi anno kb. 3 évesen szoktattuk át végleg a saját szobájába. Először volt,hogy egy órát is ültünk az ágya mellett. Simogattuk, százszor elmondtuk,hogy anya-apa itt van a közelben stb. Aztán csak összejött. Persze voltak, vannak kósza éjszakák, de nagyrészt már az ágyában alszik. 4 éves most! :)
Sőt, nálunk két és fél hónapos a kicsi, így arról is le kellett szoktatunk,hogy addig bent legyünk nála, amíg elalszik. Ugyanis apa heti két este űzi a hobbiját, így egyedül vagyok velük. Mondtam neki,hogy nem tehetjük meg a tesóval,hogy fél órát egyedül legyen. Így rászoktattam arra,hogy két mesét elmondok, fogmosás és alvás. Ég a sólámpa, az ajtaját is nyitva hagyom, elmondom neki,hogy ott vagyok, szóljon,ha baj van. Erre pl. egy hét alatt rászokott.
Szóval kitartás és következetesség! Máshogy ritkán sikerül! :)
Probald ugy,hogy te alapbol oda agyazol magadnak az agyaba,gondolom ha fiu,akkor menni fog utanad. Ne kerdezz,ne mondj csak fekudj le az agyaba es csukd be a szemed:) mond el h milyen kenyelmes,imadod ezt az agyat stb :) tudod,gyerek nyelven.
Nem tudom mennyire anyas a fiad,de en ugy gondolom,hogy neki nem a nagy agy a lenyeg hanem hogy veled aludhasson. (Fiambol kiindulva -3,5eves- aki pont tegnap ejszaka zavarta ki az apukajat mellolem,mondvan hogy o most nem a szobajaban,hanem anyaval fog aludni,apa te meg menj tevezni:))
Ha mar sikerulne ott elaltatni akkor utana vissza tudsz menni a helyedre. Nehez lesz egy par ejszaka,de ha kitarto vagy akkor sikert ersz el:)
Miért kéne késő este egy órát siratni? Sztem egy ennyi idős gyerek már 8 de legkésőbb 9 kor alkudnia kellene
Ennyi idősen már biztosan nem lesz egyszerű átszoktatni de idővel mindenkinek jobb lesz
Lefekvés előtt nem ajánlott tévézni, főleg kisgyereknek nem, felpörgeti az idegrendszert. Fürdetés után semmilyen zajos program ne legyen, még lehet mesét olvasni, beszélgetni, aztán alvás van.
Az átszoktatás nyilván hiszti nélkül nem fog menni, ő nem érti, hogy ami eddig jó volt, miért lesz most másként. Ha van kedvenc mesefigura, minta, szín bármi be lehet vetni, hogy hűűű milyen szép lesz az új ágyban, és hogy ilyen csak az ügyes nagyfiúknak jár, de lehet bármi alvósállat, rongy, új pizsi.
Ha pedig továbbra sem hajlandó két lehetőség van, nem engedtek a hisztinek és következetesen ragaszkodtok a különalváshoz, vagy pedig marad az együttalvás.
Azzal semmit nem fogsz elérni, ha csak próbálkozgatsz, de aztán a gyerek "nyer", ebből csak azt tanulja meg, hogyan érvényesítse az akaratát máskor is hisztivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!