Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Baj hogy össze-vissza alszik...

Baj hogy össze-vissza alszik a 2hós babám?

Figyelt kérdés

Reggel általában 9körül kel és onnantól olyan 20 perceket alszik csak napközben de ahogy beköszönt a délután ragad le a szeme valameddig hagyom de általában fürdésig szórakoztatom hogy be ne aludjon mert utána már nem bírnám felkelteni. Vacsi után kidöl de max fél órára és van 10 mire vissza alszik.éjjel is 2-3x kel.

Mit tegyek hogy napközben legyen legalább 1-2 hosszabb alvási ciklusa és ne du.nyomja el az álom? Talán e miatt nem alszik éjszaka sem rendesen?

2015. nov. 27. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Majd alakul, kitartás.
2015. nov. 27. 22:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Próbálj neki kialakítani egy napirendet és ahhoz tartani magatokat. Nálunk is ez volt, de a napirend nagyon bevált és hamar belejöttünk.

Pl. 9-kor ébred, eszik, játszol vele kicsit, 11-12 között újra adj neki enni és utána menjetek be a szobába. Az én babám mindig tudta, hogy alvás következik, az volt a rituálénk, hogy lehúztam a redőnyt és ugyanazt az altatódalt kezdtem el neki énekelni mindig. Ölben puszilgattam, járkáltam vele, aztán leraktam az ágyába. Ha felkelt, akkor kezdtem újra, de az alvás időt a szobában töltötte, vagy ébren, vagy be-be aludt kicsit. Letelt az 1-2 óra (marha fárasztó ám), aztán redőny fel, új pelus és kezdtük ismét. Evés, kis játék.

Nálunk valahogy úgy állt be, hogy

8:00 Reggeli, játék

10:00 Tízórai, altatás

12:00 Ebéd, játék

14:00 Altatás

16:00 Uzsonna, játék

18:00 Fürdetés, vacsora

19:00 Alvás

21-22 Evés, utána alvás

volt, amikor éjfél körül újra kért enni, de volt, hogy elmaradt

hajnal 4 körül ismét evés, alvás és így reggelig

Szerintem az a fontos, hogy próbáld az időpontokat tartani, max. ilyen negyedórás csúszások legyenek benne. A kisbabák olyanok, mint a homokóra, biztonságot ad nekik a napirend, tudják mindig, hogy mi következik.

Nem könnyű, viszont hosszú távon nagyon megéri.

Aztán persze ahogy nő, úgy változik a napirendje is, kevesebbet alszik majd, nem eszik olyan sűrűn, de azt már tudod az igényeihez igazítani.

Ha megvan a kis rituálétok mindenhez, akkor tudni fogja, hogy most felesleges a hiszti, alvás következik.

2015. nov. 27. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja igen, az lemaradt, hogy éjjel soha nem keltettem fel, csak ha ő maga kért enni.

Az alvásidő meg egyszerűen kötelező volt, ha nem aludt, akkor is 2 óra múlva felhúztam a redőnyt és tartottam ébren a következő alvásig. Nagyon szépen beáll erre a baba és mindkettőtöknek jobb lesz.

2015. nov. 27. 22:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen típusú babák. Majd kialakul. Egyébként a délutáni alvással mi a baj? Akkor miért nem hagyod? Legkisebb gyerekem sokáig háromszor aludt napközben, este 6-tól 7-ig is igényelte, mégis el tudott este 9 körül aludni.
2015. nov. 27. 23:03
 5/5 anonim ***** válasza:
2 hónaposan nálunk is ez volt, kb 4 hónapos korára beállt a napirend. Legyél türelmes és figyeld az igényeit. Magától is be fog állni egy rendszer, csak ha nem erőlteted, nem lesz sírás.
2015. nov. 28. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!