Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ti kizárnátok a babakocsiban...

Ti kizárnátok a babakocsiban szunyáló csecsemőt az erkélyre?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom főleg a szüleim generációjától, hogy télen úgy altattak, hogy kitették a kiságyat vagy a mélykocsit az erkélyre, megvárták míg elaludt a csecsemő és utána becsukták az erkélyajtót, hogy ne hűljön ki a lakás.

Szerintetek milyen veszélyt hordozhat ez a kiságyban való altatáshoz képest, ha tízpercenként ránéztek a babára, a sírását pedig meghalljátok?

~6 hó alatti babánál

2015. nov. 16. 12:46
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
71%

"Az megvan, h a hajléktalan is el tud aludni a fagyban egy szál pulóverben is akár? ...és képzeld már el, olyan jó neki a fagyban aludni, h azt sem veszi észre, ha megfagy 1-2 testrésze."

Jesszus... "Az megvan", hogy a baba fel van öltöztetve, MELEGEN van, nem fázik? És nem 0-24-ben van kint, csak pár órát? Úristen, te tipikus ilyen lakásban penészedő, besavanyodott nő lehetsz, aki csak akkor megy ki, ha van minimum 20 fok, süt a nap, és nagyon muszáj. Szegény gyereked is biztos sokat megy majd levegőre. És még én vagyok buta, ja :D

2015. nov. 17. 10:07
 42/49 anonim ***** válasza:
65%

jól van hagyd már, szerencsétlen nem nagyon tudja értelmezni a sorokat, valószínűleg jó pár komment óta érzi hogy baromira nincs igaza és most már csak önmagát ismételgeti a hajléktalanokkal meg a kint éjszakázásról. az ilyen sekélyes emberek csak szélsőségekben tudnak gondolkozni: ha kint alszik egy csecsemő akkor az egyenlő azzal hogy kint fagyoskodik mert nincs ágya a lakásban....istenem..és ilyenek gyereket nevelnek.

egyébként borzasztó szarul érezhetik kint magukat a csecsemők, valóban a levegőn....az én babám pár napja üvölt a fogzástól, de úgy, hogy ha csak le akarom tenni az ágyba, már áll is fel, visítva, mert nem bírja elviselni fekvő helyzetben, figyelem lekötés nélkül a fájdalmat...kitolom a levegőbe, és nem hazudok, kb. 60 másodperc kell neki a relaxációhoz, és bealszik a babakocsiba, de úgy, hogy utána simán beviszem az ágyába, levetkőztetem, cipőjét leveszem, és abszolút nem ébred fel minderre...csak azért nem hagyom kint aludni, mert ő már 1,5 éves, ülő helyzetben van a babakocsiban és az nyilván nem a legjobb a gerincének ha úgy alszik. De biztos borzasztóan érezheti magát kint ha 60 másodperc alatt lenyugtatja a levegő egy full stresszes kiabálós síros hiszti rohamból

2015. nov. 17. 10:20
 43/49 anonim ***** válasza:
17%

Unokatesómat is mindig kirakta az anyja. Legkorábbi gyerekkori emléke, hogy nagyon fázik kint:(

Annyira fázós lett, hogy 20 fokban is pulcsiban, kabátban érzi jól magát. De biztos nagyon jó neki, hogy eleget volt levegőn...

Nem értem miért nem lehet kivinni sétálni a friss levegőre, miért jobb kidobni az udvarra a kutya mellé? Szocializációnak is fontos lenne a séta, megismeri hogy vannak más emberek, már az újszülött is látja a kocsiból a fákat, épületeket pl., éri egy kis inger.

De ha annyira csak az udvar jöhet szóba, akkor is lehetne magatokra kötni és mondjuk közben levelet söpörni meg hasonlók.

2015. nov. 17. 12:35
 44/49 anonim ***** válasza:
57%

miért jobb magadra kötni hogy az arca a hátadnak nyomódik és szerencsétlen még a nyakát se tudja forgatni, ahelyett hogy a babakocsiból tudna nézelődni?

senki nem írt olyat hogy kidobja a kutya mellé aludni...

itt arról van szó hogy alkalmi jelleggel, ha elszundít a babakocsiban, mert nyilván jó neki ott és kényelmes, akkor probléma e ha kint marad. Nem, nem probléma.

én is kint aludtam rendszeresen, és olyannyira nem vagyok fázós, hogy ebben az időben pólóban dolgozom kint a kertben. Na bumm. Kettőnek semmi köze egymáshoz, ne fárassz már.

2015. nov. 17. 12:44
 45/49 A kérdező kommentje:

"Nem értem miért nem lehet kivinni sétálni a friss levegőre"

Az megvan hogy csak TE sétálsz? A gyerek a babakocsiban nem?

Áruld már el, hogy a gyerek "nézőpontjából" mi a különbség, hogy "sétáltatva" alszik egyet a levegőn, vagy a teraszra/erkélyre kitolva?

(Azt leszámítva, hogy a legtöbb baba könnyebben elalszik, ha "mozog" a hátsója alatt valami. Éppen ezért - akármilyen bizarr látvány is - még az erkélyen is tologatva altatom, csak aztán ülök le..stb. Szerencsére 4 méter hely van.)

2015. nov. 17. 13:32
 46/49 anonim ***** válasza:
17%

Az megvan, hogy nem csak babakocsiban lehet vinni a gyereket?

De persze, rakd csak ki a poloskák közé, nagyon egészséges...

2015. nov. 17. 13:43
 47/49 anonim ***** válasza:
66%
ja tehát érvek hiányában már nem az a h..lye aki kiviszi a gyereket, hanem az a h..lye aki babakocsiban teszi ezt..helyben vagyunk. Nagyon értelmes.
2015. nov. 17. 14:03
 48/49 anonim ***** válasza:
66%
egyébként a poloskák a fűtésre mennek, nálunk a lakásban több van mint kint az udvaron
2015. nov. 17. 14:04
 49/49 anonim ***** válasza:
48%

Nem értem miért kell ezen vitázni.? Mindenki máshogy gondolkozik.

Sokan tulbonyolitják ezt a baba/gyerek dolgot,túl féltik a gyerekeiket.

Sztm kell a friss ,hideg levegő is a gyereknek,nincs abba semmi rossz ha órákra kint van a gyerek,mindeggy h séta vagy csak pl az erkéllyen alszik a kocsiban,felvan öltöztetve nem fog megvagyni,nem cukorból van.

És azt h akkor minek fűteni,meg hajléktalanok ,stb... nem kéne idekeverni.

A lányom is órákat kint volt a hidegben is már 1 2 hetessen is ,legtöbszőr sétáltunk.

Soha nem volt még beteg,kis megfázás se volt.

Azért van az a sok fagyos,beteges gyerek mert nincs sokat a levegőn.

Nálunk a szobába is 20 fok körül van. A túl meleg se jó a babáknak.

2015. nov. 17. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!