Ti kizárnátok a babakocsiban szunyáló csecsemőt az erkélyre?
Sokszor hallom főleg a szüleim generációjától, hogy télen úgy altattak, hogy kitették a kiságyat vagy a mélykocsit az erkélyre, megvárták míg elaludt a csecsemő és utána becsukták az erkélyajtót, hogy ne hűljön ki a lakás.
Szerintetek milyen veszélyt hordozhat ez a kiságyban való altatáshoz képest, ha tízpercenként ránéztek a babára, a sírását pedig meghalljátok?
~6 hó alatti babánál
"Az megvan, h a hajléktalan is el tud aludni a fagyban egy szál pulóverben is akár? ...és képzeld már el, olyan jó neki a fagyban aludni, h azt sem veszi észre, ha megfagy 1-2 testrésze."
Jesszus... "Az megvan", hogy a baba fel van öltöztetve, MELEGEN van, nem fázik? És nem 0-24-ben van kint, csak pár órát? Úristen, te tipikus ilyen lakásban penészedő, besavanyodott nő lehetsz, aki csak akkor megy ki, ha van minimum 20 fok, süt a nap, és nagyon muszáj. Szegény gyereked is biztos sokat megy majd levegőre. És még én vagyok buta, ja :D
jól van hagyd már, szerencsétlen nem nagyon tudja értelmezni a sorokat, valószínűleg jó pár komment óta érzi hogy baromira nincs igaza és most már csak önmagát ismételgeti a hajléktalanokkal meg a kint éjszakázásról. az ilyen sekélyes emberek csak szélsőségekben tudnak gondolkozni: ha kint alszik egy csecsemő akkor az egyenlő azzal hogy kint fagyoskodik mert nincs ágya a lakásban....istenem..és ilyenek gyereket nevelnek.
egyébként borzasztó szarul érezhetik kint magukat a csecsemők, valóban a levegőn....az én babám pár napja üvölt a fogzástól, de úgy, hogy ha csak le akarom tenni az ágyba, már áll is fel, visítva, mert nem bírja elviselni fekvő helyzetben, figyelem lekötés nélkül a fájdalmat...kitolom a levegőbe, és nem hazudok, kb. 60 másodperc kell neki a relaxációhoz, és bealszik a babakocsiba, de úgy, hogy utána simán beviszem az ágyába, levetkőztetem, cipőjét leveszem, és abszolút nem ébred fel minderre...csak azért nem hagyom kint aludni, mert ő már 1,5 éves, ülő helyzetben van a babakocsiban és az nyilván nem a legjobb a gerincének ha úgy alszik. De biztos borzasztóan érezheti magát kint ha 60 másodperc alatt lenyugtatja a levegő egy full stresszes kiabálós síros hiszti rohamból
Unokatesómat is mindig kirakta az anyja. Legkorábbi gyerekkori emléke, hogy nagyon fázik kint:(
Annyira fázós lett, hogy 20 fokban is pulcsiban, kabátban érzi jól magát. De biztos nagyon jó neki, hogy eleget volt levegőn...
Nem értem miért nem lehet kivinni sétálni a friss levegőre, miért jobb kidobni az udvarra a kutya mellé? Szocializációnak is fontos lenne a séta, megismeri hogy vannak más emberek, már az újszülött is látja a kocsiból a fákat, épületeket pl., éri egy kis inger.
De ha annyira csak az udvar jöhet szóba, akkor is lehetne magatokra kötni és mondjuk közben levelet söpörni meg hasonlók.
miért jobb magadra kötni hogy az arca a hátadnak nyomódik és szerencsétlen még a nyakát se tudja forgatni, ahelyett hogy a babakocsiból tudna nézelődni?
senki nem írt olyat hogy kidobja a kutya mellé aludni...
itt arról van szó hogy alkalmi jelleggel, ha elszundít a babakocsiban, mert nyilván jó neki ott és kényelmes, akkor probléma e ha kint marad. Nem, nem probléma.
én is kint aludtam rendszeresen, és olyannyira nem vagyok fázós, hogy ebben az időben pólóban dolgozom kint a kertben. Na bumm. Kettőnek semmi köze egymáshoz, ne fárassz már.
"Nem értem miért nem lehet kivinni sétálni a friss levegőre"
Az megvan hogy csak TE sétálsz? A gyerek a babakocsiban nem?
Áruld már el, hogy a gyerek "nézőpontjából" mi a különbség, hogy "sétáltatva" alszik egyet a levegőn, vagy a teraszra/erkélyre kitolva?
(Azt leszámítva, hogy a legtöbb baba könnyebben elalszik, ha "mozog" a hátsója alatt valami. Éppen ezért - akármilyen bizarr látvány is - még az erkélyen is tologatva altatom, csak aztán ülök le..stb. Szerencsére 4 méter hely van.)
Az megvan, hogy nem csak babakocsiban lehet vinni a gyereket?
De persze, rakd csak ki a poloskák közé, nagyon egészséges...
Nem értem miért kell ezen vitázni.? Mindenki máshogy gondolkozik.
Sokan tulbonyolitják ezt a baba/gyerek dolgot,túl féltik a gyerekeiket.
Sztm kell a friss ,hideg levegő is a gyereknek,nincs abba semmi rossz ha órákra kint van a gyerek,mindeggy h séta vagy csak pl az erkéllyen alszik a kocsiban,felvan öltöztetve nem fog megvagyni,nem cukorból van.
És azt h akkor minek fűteni,meg hajléktalanok ,stb... nem kéne idekeverni.
A lányom is órákat kint volt a hidegben is már 1 2 hetessen is ,legtöbszőr sétáltunk.
Soha nem volt még beteg,kis megfázás se volt.
Azért van az a sok fagyos,beteges gyerek mert nincs sokat a levegőn.
Nálunk a szobába is 20 fok körül van. A túl meleg se jó a babáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!