Esténként nem akar elaludni a babám. Mit csináljak?
Van egy három és fél hónapos fiam. Nyugodt baba, nem hasfájós, csak akkor sír ha éhes, nappal alszik szépen magától. Viszont egy hete azt csinálja, hogy este nem akar elaludni. Sír, pedig majd leragad a szeme. Van cumija is, de ha sír, akkor (nyilván) nem fogadja el. Egy óra ölben ringatás után beájul és elalszik a vállamon.
Mi lehet ez? El fog múlni magától? Mit csináljak?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem lehet, hogy te vagy a baj?
Ne értsd félre, de pl az én fiam annyi idősen is ezt csinálta. Elötte szinte percre pontosan elaludt este. Megvolt a rutin: fürdés, evés, alvás. Aztán egyik anapról a másikra borult. Fürdé-evés után jött 1 óra szenvedés. Nem volt semmi sem jó. Aztán mikor már úgy éreztem elegem van, kell 5 perc távollét, mikor kimentem a szobából, a látóköréből magától elaludt. Hallottam, hogy nyöszörög, beszélget, játszik még 5 percig, majd aludt mint a bunda.
Te próbáltad már, hogy kicsit magára hagyod?
Lehet beválna. Egy próbát megér. Én azt is észrevettem, hogy ha a vállamon altatom és dudolok neki, ha elkezd nyöszörögni és olyankor elhalgatok gyorsabban elalszik, vagy ha fogom és löki el magát tölem, olyankor le kell tennem, mert már aludni akar.
Miért ne aludhatna el a cicin? Nálunk számtalanszor volt, hogy úgy aludt el. Nem beszélve a késöi etetésekről, akkor fel kéne ébreszteni a szinte aludva szopizót? Egyesek nagyon el vannak szállva. Ha neked jó valahogy, meg a picinek is akkor senki kedvéért ne változtass rajta! Ne hallgass senkire, csak magatokra. Ha a cicin tud elaludni a pici, akkor hagyd, hogy elaludjon, majd vedd a válladra, és büfi után tedd a helyére ahol aludni szokott. Neked jó, neki mégjobb, senki ne szóljon bele!
Ő nem bábú, neki is lehet rossz napja, ha egyedül van kedve egyedül fog elaludni, ha a ciciden akkor ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!