Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Közel 1 éves kisfiam még...

Közel 1 éves kisfiam még mindig 5-10 alkalommal ébred, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Vannak persze jobb éjszakáink, amikor 2-3 ébredés van csak, de ezek elvétve heti, kétheti rendszerességgel.

Nem éhség, vagy szomjúság ébreszti, nem is fájdalom, játszottunk a fénnyel, a hőfokkal a szobájában. Korábbra hoztuk a lefekvés idejét, későbbre toltuk. Próbáltuk, hogy nappal már csak egy alvás legyen és azt is, hogy 2. Aludt a kiságyában hónapokig, mindig reagáltam a sírásra, elaltattam és kijöttem a szobából. Aztán úgy is csináltam, hogy a szobában aludtam összetoltuk a kiságyat egy másik ággyal. Most együtt alszom vele egy nagy matracon a földön, ha elalszik kijövök és mikor már én is aludnék visszamegyek hozzá és reggelig ott vagyok. Csináltuk a suttogó féle felvesz-letesz módszert, szóról szóra 1 hónapig. Próbáltuk az Édes álom könnyek nélkül c. könyv szerint, olvastam az Éjszakai gondoskodást, abból is merítettem gondolatokat. Mindent hetekig, hónapokig.

Annyival vagyunk előrébb, hogy mióta együtt alszunk, már nem kell kézben altatni, csak lefekszünk az ágyra és 10 perctől 1 órás időtartamig fáradtságtól függően magától mellém fekszik és elalszik. Ekkor én kijövök és pár óra múlva ugyanoda lefekszem, ahol előtte is voltam. Ettől függetlenül újra és újra ébred. Reggel pedig 5-5:30-kor kel és én zombi vagyok.

2015. júl. 24. 19:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mindig megfogadom, hogy nem valszolok ilyen kerdesekre..., mert megmondom az igazat, hogy anyanak a ferje mellett lenne a helye ejjel. Az ejszaka meg alvasra valo es akkor 13%ot erek...

nem hasamra utok es ugy dumalok. Ket gyerekem van, jon a harmadik. Egyik sem csinalta ezt velem, mert nem engedtem es nem lelkibetegek. Imadom oket es om is engem. Egyszeruen en nem vagyok normalis, ha nem alszom es nekik is kell az alvas.

ha ez a tanacs, tapasztalat nem jo, akkor ezek az anyukak keljenek nyugodtan 10 szer egy ejjel, meg a gyerek 3 eves koraban is...

2015. júl. 25. 07:52
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók, nem pontoztam senkit sem fel, sem le.

Mindenkinek köszönöm a választ, bár amit ne próbáltam volna, olyan tanács nem jött.

Persze, mi is próbáltuk a sírni hagyást is. 3 hétig üvöltött szegény, én meg a másik szobában sírtam. Semmit nem értünk el vele, nem aludt tőle többet, csak nehezebb volt elaltatni. A babám ú.n. többemberes baba. A 40 éve praktizáló gyerekorvos azt mondta, hogy Ő még ilyet nem látott. Nagyon mozgékony, nagyon gyorsan fejlődik és nagyon nehéz kezelni. Úgy látom, hogy túl aktív éjszaka is, mintha nem lenne mély alvási ciklusa.

2015. júl. 25. 10:03
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ötletekben jó vagyok.Mi is végig próbáltunk minden az égvilágon és tudod mik jöttek be?

Hülyeségen kívül,a hasfájás miatt jött el a megoldás egyik része(és persze a nem múló reflux,olyan is lehet,amit nem is látsz,mert csak nyeldekel).

Szóval a Kisfiamnál tejmentes diétát tartunk.Ez azt jelenti,hogy speciális tápszert kap (teljes tápértékű,neocate a neve) reggelire és vacsorára plusz vacsorára kenyeret is eszik mellé szalámival például.Így nem éhezik meg.

Nekünk a tejmentes étkezős hozta meg az eredményt 1 hét után.

Illetve amit még itt olvastam a levendulás fürdő és a citromfű tea este.1 éves kor felett kezdtük el a tejmentes diétával együtt és 1 hét alatt javulás volt,sőt! 1-2 alkalommal ébred esetleg az addigi 5-8 helyett.De sokkal több az átaludt éjjel.

A levendulás fürdő: fürdővízbe 2 csepp levendula olaj(patikában vettem,illóolaj,nem csak illatos olaj).Citromfű tea pedig 1 dl fürdős utántól lefekvésig.

Hátha segít.

2015. júl. 25. 14:08
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as!

A levendulát csak 2-3-szor használtam a fürdővízbe, akkor tovább kellett volna, hogy legyen hatás. A teát is kipróbáljuk.

Tejmentes tápszert kap nagyon rég, mert tejfehérje allergiás, ezt kb 2 hónapos kora óta tudjuk. Véres kakik, felfúvódás... majd lassan már mehetünk terhelésre, mert több, mint 9 hónapja diétázik.

2015. júl. 25. 16:30
 15/19 anonim ***** válasza:

Igen,egy hét alatt hozott javulást,szerintem ennek köszönhető nálunk a jobb alvás (mármint a tejmentes diéta-neocate-el;+ a levendulás fürdő+ a citromfű tea-mi a simát használjuk,nem a filtereset,nem tudom,ez mennyit számít)

Sok sikert,hátha!

2015. júl. 26. 14:02
 16/19 A kérdező kommentje:
Áttört tegnap egy foga, így éjszaka csak 1-szer ébredt. Levendulát cseppentettem, teát ma kezdjük.
2015. júl. 27. 14:50
 17/19 A kérdező kommentje:

Azóta, hogy írtam kipróbáltuk a citromfű teát. Nagyon nem bírta szegény, erős szélgörcsei voltak, így 2 nap próbálkozás után abbahagytuk. Ráadásul tegnap reggel óta folyamatosan lázas, kibújt még egy foga, gondolom attól, de holnap reggel megyünk a gyerekorvoshoz biztos, ami biztos. Lényeg, hogy gyakorlatilag 10 percenként ébred, mióta legutóbb írtam. Nyilván a láz, vagy a fogzás az ok.

Ha meggyógyul majd látjuk, hogy a levendula segít-e valamit. Újra elkezdtük az Espumisant, hátha most működni fog.

2015. júl. 30. 19:27
 18/19 anonim ***** válasza:
Kitartast!
2015. júl. 30. 22:55
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi.

Mindkét füle be van gyulladva. Már vagy 2 hónapja elvittem a gy.orvoshoz, hogy piszkálja a fülét, szerintem fáj neki. Aztán pár hét múlva visszavittem, hogy még mindig csinálja. Azt mondta a doki, hogy csak így altatja magát, azért piszkálja. (Egész nap tépkedi, nem csak ha álmos...) Erre most megállapította, hogy mindkét füle be van gyulladva. Szegénykém nem is csoda, hogy rosszul alszik.

2015. júl. 31. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!