Jól csinálom az egyedül való alváshoz való hozzá szoktatást?
Egy kis megerősítést szeretnék.:)
2.5 éves kislányom van.Eddig mellé fekve altattam esténként és délutánonként.
A bölcsiben szépen elalszik egyedül a kezdetektől fogva.
Én dolgozok és sokszor elaludtam már mellette mikor altattam,ami 30-60 percbe tartott.
3 nappal ezelőtt úgy gondoltam megpróbálom leszoktatni erről.
Elmagyaráztam neki,hogy anya fáradt,dolgozik..nagylány már,egyedül kell elaludnia mint a bölcsiben.Persze volt ordítás.
Első nap 1.5 órát hisztizett,többször kijött a szobából és felkelt játszani ahogy hallottam.
2. nap már csak 20 percet hisztizett és 1x akart kijönni.
3.nap,vagyis ma,2 percet sírt és azóta csend van.
Eddig sokszor 10 órakor megértem ágyba imádni,most pedig pontban fél 9-kor leteszem aludni.
Jól csinálom(?)
Az első 2 nap a szívem szakadt meg érte.:(
Viszont így végre van időm a házimunkára este..és nem hulla fáradtan és idegbajosan fekszem le minden este.
Más is így csinálta ahogy én(?)
Jól csinálom(?)
Mert értelmes,nem hülye attól,hogy kicsi.
Meséltem neki 2 nap,3.nap mondta,hogy ne...
Megszeretgetem mielőtt kijövök tőle,nem bedobom és rázárom az ajtót.
Azért ennyire ne nézz már idiótának,így ismeretlenül.
Reggel fél8-4-ig dolgozom,éjjel ígyis átjön közénk.
Fáradt vagyok,és fut a lakás ha órákat altatom.
Most ezért szar vagyok?
Nem vagy az. Ez nálunk is probléma. amióta bölcsibe jár, úgy érzem, még nagyobb szüksége van arra, hogy még együtt töltsünk egy kis időt elalvás előtt az ágyban is (mese, éneklés, babusgatás persze még ez előtt megvan apától és anyától is). Ez a kis idő néha két óra:(
Bár fontosnak tartom ezeket a meghitt perceket érzelmi szempontból, azért az sem jó, ha én is bealszom mellette, és tényleg elmarad, amit alvásidőben terveztem, például a férjemmel kicsit együtt lenni.... ezért én is örülnék, ha - nem is magától, de - a mostaninál rövidebb idő alatt el tudna aludni.
Az a módszer, amit kipróbáltál elvileg nem a legjobb, például újszülöttnél kifejezetten káros - ettől függetlenül sokan nem is ismernek mást. Egy 2,5 évesnél, aki már tényleg sok mindent megért és arra is volt ideje a 2,5 év alatt, hogy már bevésődjön, hogy anya nem hagyja cserben soha, igazából attól függ, hogy jól csinálod-e, hogy mit látsz a gyereken. Ha láthatóan kiegyensúlyozott, nem szorong, nem neheztel, akkor valószínűleg nincs gond.
Reggel és délután abszolút ugyan úgy viselkedik mint eddig.:)
Ugyanúgy bújik,beszélgetünk sokat,játszunk,közösen főzünk.:)
A 3 napból azt veszem észre,hogy kezdi elfogadni a helyzetet,már nem küzd.
Ma pl az egyik ismerősöm kisfiának újságolta el,hogy ő milyen ügyes mert egyedül alszik el este.
Olyan büszke volt magára.:)
Az én párom éjszakás és délutános mindig.
És vele soha nem aludt el,csak én tudtam elaltatni.
Segítségem nincsen...após-anyós,papa,mama.
Mióta megszületett a páromon kívűl még senki sem vigyázott rá.És a párom se sokat,csak amit muszáj volt.
jaj-dehogy kegyetlen!
nehogy már azt gondold,hogy azért ,mert megtanitod őt magától elaludni,megnyugtatni magát-és önállósodni,te rossz anya vagy
az én gyerkőceimet is megtanitottam elaludni egyedül.ez nem elhanyagolást jelent,minden megvan,ami a testi-lelki fejlődésükhöz szükséges,összebújva mesélés,simi,puszi ének-és utána kijövök.ha bármi gond van,visszamegyek,lefektetem,megnyugtatom.
szerintem ennél tökéletesebben nem is csinálhattad volna,aki meg ringatni akarja,meg vele aludni,éjfélig fent lenni -tegye.te azért változtattál,mert igy neked nem volt jó.mindenkinek igy kellene
Szia!
Sokat vártunk a kislányunkra, és szeretjük is nagyon, minden szeretetet megkap tőlünk... stb. DE, már újszülött korától tanítjuk az önálló elalvásra. Amikor 3 hónaposan nem akart elaludni, és a sok sikertelen próbálkozás után azt mondta a védőnő, hogy ringassuk, összenéztünk a párommal, és egyszerre mondtuk, hogy -Nem.
Nem hagytuk sírni, mellette maradtunk, énekeltünk neki, simogattuk... stb, szép lassan megtanult elaludni egyedül. Most 17 hónapos, a mai napig egyedül alszik el. Megkapja a puszikat, szép álmokat kívánunk, betesszük az ágyába, és kész.
Ha te szívtelen vagy, akkor mi mik vagyunk?
Szerintem a gyereknek és a szülőknek is sokkal jobb, ha a gyermek bizonyos alapdolgokat önállóan tud.
Persze, akinek van kedve, lehetősége, az ringassa a gyermekét, vagy csinálja, ahogy nekik jó.
De ha neked így jó, hogy amíg ő elalszik, te meg tudod csinálni a többi dolgodat, akkor a családnak is ez az érdeke. A gyermeknek is jobb, ha nem egy hullafáradt roncs van vele délutánonként, hanem egy viszonylag kipihent, jókedvű anyuka.
Ha neked, és a kislányodnak így jó, akkor a lehető legjobban csinálod.
És egy jó tanács: ha valamit úgy érzel, hogy működik, jó neked, és a gyermeknek is, akkor ne kérdezz rá itt, hogy jól csinálod-e, mert kapni fogod a hideget meleget, hogy milyen vacak anya vagy. Te ismered a gyermeked és a családod, te tudod, mi a jó nekik, és ez a lényeg, nem az, hogy mások mit gondolnak!
Köszönöm jól esett olvasni a soraitokat...:)
Azt hiszem azt nem írtam,hogy minden éjjel jött eddig közénk.
Átjött befeküdt mellénk..volt mikor már 11 órakor volt mikor 3-kor.
Ma reggel felkeltem,hogy induljon a napom..és lám,nem volt mellettem a kislányom.
Egész éjjel a szobájában aludt.:)
A 2.5 év alatt talán 5x volt ilyen.:(
Remélem hozzászokik ehez is,hogy nem járkál át.
Eddig minden este feszülten feküdtem le...semmire nem volt időm,vagy éppen hulla fáradt voltam.
Tegnap este 2 percet sírt,aztán elaludt..3/4 9-kor már aludt is.
Addig volt időm elmosogatni,rendbekapni a lakást,megfürdenem nyugodtan.
Hogy is mondjam...eddig azon stresszeltem,hogy jajj nemsokára altatás..újabb procedúra és utána felkel átjön,nincs egy szabad percünk sem nélküle.
Imádom,szeretem,az életemet adnám érte...de úgy érzem ennyi kell,hogy ne idegbajba teljenek az estéim és ne idegesen feküdjek be az ágyba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!