Cumisüveggel elalvásról leszoktatás?
Sziasztok!
Kislányom 17 hónapos. Csak úgy tud elaludni, ha a cumisüveg a szájában van. Pár korty víz kell bele, üresen nem jó neki.
Ha nem adom oda, vagy üres, akkor addig sír, míg meg nem kapja, utána pár perc alatt elalszik.
Viszont szeptembertől bölcsibe megy, és ott megmondták, hogy nem adják neki oda, így addigra le kéne szokni róla.
De annyira ragaszkodik hozzá, hogy nem tudom, hogyan kezdjek neki. Napközben már nem abból iszik, csak alváshoz kapja meg.
Sírni hagyni nem akarom. Hiába adtam helyette bármilyen babát, játékot, hogy azzal aludjon, nem kell neki. Próbáltam simogatni, dúdolni, mesélni, de csak sír.
Segítsetek légyszi!
Igen, én is tudom, hogy következetesnek és nagyon erősnek kell lenni... csak a szívem szakad meg, ahogy sír :(
Ráadásul Apa nem ennyire elszánt, ő azt mondja, hogy hagyjuk, és majd a bölcsiben megszokja, hogy nem kapja meg, de én attól félek, hogy idegen helyen, idegen emberek közt még kevésbé fogja megszokni. Vagy hagyják sírni, és majd a kimerültségtől elalszik (ebben az esetben nyilván utálni fogja a bölcsit), vagy pedig kiviszik, hogy a többi gyereket ne zavarja, akkor meg nem fog aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!