Meddig fog még éjszaka ilyen sokszor kelni?
Figyelt kérdés
10,5 hós a babám. 2 hónapos korától 4 hós koráig volt egy idõszak, hogy átaludta az éjszakát, de aztán 4 hósan elkezdett kelni, és azóta egy nyugodt éjszakám nem volt. Minimum kétszer, de volt idõszak hogy 6-7szer kellett kelnem hozzá. Ez még azelõtt volt hogy az éjjeli cicizgetésrõl leszoktunk, most már csak bemegyek hozzá, fogom a kezét míg visszaalszik a cumijával. 5-10 perc az egêsz, nem nagy ügy, de utána mindig mire visszaalszom...és ez ezt minimum 2-3szor egy éjjel.. másnak is ilyen a babája? kérlek ne irjatok a fogzast, 4 honaposan is arra fogtuk, de sehol egy fog azóta se, varialtunk mar hõmérséklettel, próbáltuk az együttalvást, a halk lámpafényt, a pocak tele, stb.. de semmi sem müködött. Akinek ilyen a babója, mikor lett jobb a helyzet?2015. máj. 26. 02:34
1/6 anonim válasza:
Ilyen azért nem volt, de mindhárom gyerekemnél voltak olyan időszakok amikor elvileg kelhettem volna hozzá, de nem tettem. Csak akkor mentem, ha hallottam, hogy fájdalom miatt sírnak, ha csak azért mert felébredtek akkor nem. és ezek az ébredős időszakok így kb 1 hét alatt meg is szüntek és újra átaludták az éjszakát.Nem mondom, hogy egyszerű volt, mert volt hogy több percig is sírtak, de épp azért nem mentem, hogy ne szokják megy hogy ilyenkor jövök, hanem megtanuljanak maguktól visszaaludni.
Én csak azt ajánlanám, hogy hagyd, hadd aludjon vissza egyedül. Biztos, hogy most nehezebb lesz, mert nem pár percig fog sírni, hanem tovább, de ha nem teszed akkor soha nem tanulja meg, hogy hogyan altassa magát vissza egyedül és pocsék alvó lesz.
2/6 anonim válasza:
Nagyon rossz alvó a lányom születése óta, az első átaludt éjszakája 1 éves kora körül volt, most 16 hónapos, eddig kb 10 ilyen éjszakánk volt, de most kezd már néha átaludt éjszakánk is lenni, tehát ha épp nem fogzik, nincs front, nem aludt nap közben sokat, jó a csillagállás akkor jó az éjszakánk. Kitartás, egyszer javulni fog!
3/6 anonim válasza:
Ja, elsőre ne hallgass! Szegény gyerek azért nem sír egy idő után, mert megtanulja, hogy nem segít...
4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudok hozzá egyáltalán nem bemenni...tudom, hogy hasznalna mert mikor a cicin alvos idoszak volt, Ferberrel szoktattam le a 8 kelesrol, akkor tanult meg cumizni, azota van a "csak" 3 keles ejjelente. Nem pontozlak le mert a szerinted legjobb valaszt adtad, de en 30 evesen felek a sotetben, ha csak kicsit is ram utott ettol traumat is kaphat
2015. máj. 26. 06:37
5/6 anonim válasza:
Én sajna nem tudok segíteni, de nálunk ugyanez a helyzet. 10 hós a kisfiam és kelünk minden éjjel. Most éppen aludtunk 3 éjszakát, nem volt ilyen hónapok óta.. nem tudom mikor fog javulni, de én is unom már, hogy őszinte legyek. Néha elhatározom, hogy hagyom sírni, hátha tényleg leszokik róla, de kb a 3. sírásnál szaladok, nem bírom hallgatni, hogy utánam sír :)
6/6 anonim válasza:
7-8szor kelt egy időben a fiam, 2 hónapig tartott és elég nehezen aludt vissza. Én fokozatosan szoktattam le, nem vettem fel ringatni, csak a hátát simogattam, aztán csak a kezét fogtam, de ő játszani akart vele, szóval nem 10perc volt mire elaludt. Aztán már csak az ágy mellé ültem, pisszegtem neki, egyre távolabb által meg az ágytól. A végen már csak a babafigyelőn keresztől pisszegtem. Ez egy kb másfél hónapos folyamat volt, de azóta lehet fogzás, front, vihar bármi átalussza az éjszakát. Neki meg kellett tanulnia egyedül elaludni. Jóval farasztobb és hosszabb folyamat mint a simán sírni hagyás, de ez nekem gyerekbarátabb volt, sírás nélkül szoktattam le az ébredésekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!