Betelt a pohár gyerekem éjjel nagyon iszik kényszeres cselekvésből le akarom szoktatni erről hogyan álljak hozzá?
20 hónapos és azóta iszik így mióta a kiságyba beszoktattuk.
Sokáig majdnem 1 éves koráig csak babakocsiban volt hajlandó aludni éjjel nappal, éjjel sokszor amikor elaludt kivettük a kocsiból és ágyban aludt.
Aztán egyszer csak azt vettem észre hogy egyre többször szenderedik el az ágyon nappal játék közben, és valahogy azt hittem hogy csak szomjas, aztán utána mindig kérte, de az volta baj hogy cukros citromos teát kapott amit lecseréltem édesítőszeres citromos teára és amit most leakarok cserélni forralt vízre.
De éjjelente azt gondoltuk hogy éhes ezért minden nap én éjjelre forraltam neki 1 cumis üvegnyi tejet.
De már ott tartunk hogy 4 cumisüveg folyadék fogy el éjjelente , és nagyon gyakran ébred van hogy 15 percenként fél óránként és arról nem is beszélve hogy minimum 2 * csurom pisi a ruhája is mert nincs az a pelenka ami ezt a mennyiséget kibírja, főleg hogy elől megtelik a hátulja üres marad.
Lehet a meleg miatt is többet iszik, eddig átlag 3 cumisüveg volt.
1 db cumisüveg 250 ml, de kb 3 dl fér bele mert mindig csúrdig töltöm.
Esetleg valami ötlet hogy sikerüljön és ne adjam fel a leszoktatást?
Ha szomjas lesz a vizet is meg kell igya ugye?
Mi forraljuk mert nem vezetékes víz.
Majd ha megszokta a vizet azután apránként kap nem forralt vizet is.
Túl vagyunk az első éjszakán hát fél 2-ig nem aludtam 1 percet sem.
A gyerekem este 8 óra körül aludt el este és már fél 10 -kor fel is ébredt, és ő is fent volt fél 2-ig és szakaszosan ordított 15 perc ordítás 15 perc szünet kb.
Aztán 5 órakor ébredtünk.
Amikor már láttam hogy felébredt hajnalban vittem neki az itató poharat , és feküdve akarta szívni, hát úgy nem engedtem neki, de mivel cumisüveg függő így a cumisüvegéhez nyúlt pár korty itatópohár után, de egyet szívott belőle és mánis nem kellett neki.
Álmos, még aludt volna, de nem tudott aludni olyan szomjas volt már, így most a bilin ül nézi a mesét és 1 üveg teát ivott meg egyszerre.
Az egész ház lakosa nem aludt fél 2-ig.
Remélem a ma éjjel nem fog fél 2-ig tartani az ordítás.
Ma a párom kint fog aludni , mert ő nem bírja hallgatni a gyereksírást, és ő inkább adna neki teát csak hogy elhallgasson.
És ilyenkor csak hátrányomra válna.
Édesítő szerrel kapja a teát.
Nem hiszem hogy éhes lenne, nagyon gyakran ébred éjjel és állandóan csak iszik, fordul egyet és már a kezébe a cumisüveg volt.
Na meg a másik hogy azért nem hiszem hogy éhes lenne mert a 4 üveg cumisüvegből az 1 cumisüveg házi forralt tej volt.
Ne bizonytalanítsatok el, akkor nem ért semmit az éjjeli megvonás?
Anyósomék rábeszéltek hogy legalább lefekvése előtt adjak már neki legalább tejet.
Oké forraltam este tejet addig a férjem volt a gyerekkel, mire felforraltam és lehűtöttem cumisüvegbe átöntöttem addigra mind a 2 már aludt.
Na hát mivel nem szereti senki a forralt tejet csak a kicsi és mert nappal nem issza meg csak éjjel így be készítettem a tejet az ágya mellé hajnali 3-kor ébredtem meg csak rá hogy fent van, de szó szerint és azt hitte reggel van már mászott volna le az ágyról félhomályban, vissza tettem utána már csak vizet kortyolgatott de nem volt most ordítás.
Rá kb 1 órára vissza aludt teljesen, de olyan hálás volt nekem hogy volt kikészítve neki tej, ő bújt a fejét rám tette, lábát rám pakolta, közelembe akart lenni.
És nem pisilt ki.
Igaz hogy csak 1 cumisüveggel ivott meg, de legalább nem pisilt ki és nyugodtan is aludt.
Most reggel adtam neki teát csak , és visszaaludt utána.
Úgy alszik mint a bunda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!