18hos jo alvo kislanyom ordit ha nem alhat velem. Tapasztalatok?
Nyugodtan vedd magad mellé, míg mélyen elalszik! Vannak ilyen időszakok. Elhúzódó szeparációs szorongás, fogzás, frontátvonulás miatt is lehet, vagy mert érez valami stresszt a családban. Nem fog rászokni, legalábbis nekem egyik gyerekem sem szokott rá.
Próbáld áthelyezni a kiságyát, adj neki új takarót, plédet, vagy változtass valamit az altatásán. Határozd el, hogy nyugodt maradsz altatáskor.
Kitartás, elmúlik ez is!
Szeparáció szorongás. Ne engedj neki, mert visszacsúsztok. Több puszi, több simogatás, de ragaszkodj hozzá, hogy az ágyában aludjon. Mondd el neki, hogy megérted, hogy ő most mérges/ideges/feszült (segít az érzelmeit szavakba önteni, megérteni), de az ágyban kell aludnia.
Ezen felül türelem, 1-2 hét és tovaszáll ez a fázis.
Első vagyok. Tudom, hogy legtöbben nem engednének a kicsinek, mondván, hogy rászokik az együtt alvásra. Nagyon sajnálom, hogy ez néha tényleg nem jön be. Én azért javasoltam ezt, már már a harmadik babámmal csináltam végig, és nekem ez a tapasztalatom, hogy pár hét után javulnak a dolgok, és mindenki alszik a helyén, de lehet, hogy csak szerencsés vagyok.
Milyen ágyban alszik a kicsi, Kérdező? Nem tudnád a saját ágyad mellé húzni? Szerintem sokat számítana. Át is tudsz nyúlni hozzá, foghatod a kezét, míg elalszik. Mindenki az ágyában van, de mégis megvan a kontaktus, és lehet pihenni, netán aludni is... :)
Én az egyik kisfiamnál azt csináltam, hogy szivacson aludtam vele a földön egy ideig, akár ez is bejöhet nektek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!