Fél éves babátok mennyit alsyik nappal? Hányszor? És éjjszaka jol alszik?
nos, addig cicin aludt el, vagy úgy hogy fogtam a kezét az ágyban. Aztán egy idő után rájött, hogy én mindig ott vagyok míg elalszik, és ha éjjel felkelt, és nem voltam ott, akkor reklamált (persze mire erre rájöttem, már mindent kipróbáltam - leoltott villany, gyenge éjjeli fény, tejpép alvás előtt, sok séta, még több séta, még több játék stb).
Aztán mikor már se éjjel se nappal nem aludtunk, úgy álltam neki, hogy bármi lesz éjjel, nem teszem cicire, és úgy fog elaludni hogy nem vagyok a szobába (tudom, nem én szartam a spanyol viaszt, sok erre épülő mások által gonosz horror módszer van).
Szóval cicin aludt el szopi után 21.00-kor, és az első ébredés 00.00-kor jött, menetrend szerint. Bementem, gyenge fényt adtam, kivettem egy kicsit, hogy megnyugodjon, kb. 3-4 percet ringattam a vállamon, míg elcsöndesedett (néha ilyenkor kalimpált hogy márpedig ő szopizni akar, sétáltam vele a szobába és akkor elengedte ezt az érzést:) szóval elcsöndesedett, visszatettem az ágyba, cumi a szájába, és a lehető leggyorsabban kisurrantam (gyenge fény maradt). Eltelt egy perc, karattyolt. Bementem, cumit visszatettem a szájába, simimi, kicsit odaadtam neki a kezem hogy fogja, majd 30 mp-en belül ismét kisurrantam.
2 perc után újra bementem, ugyanez. 3 perc után újra, majd 5 perc után, majd 8 perc, és onnantól 8 percenként...először csak reklamált, aztán egyre hevesebben reklamált, hiába mentem be majd kb. 50 perc után elaludt.
Ebből a sírás maximum 5-10 perc volt.
Habár addig 4-5ször kelt éjjel, akkor, és azóta sem kel fel éjjel (lámpa sem kel már neki). Ha mégis néha néha fel kel, visszaalszik magától.
Nappali alvása is megjavult - mivel a módszer lényege az önnyugtatás. A cumi segítségével megtanul ellazulni, és elaludni. Így a nappali alvásai sem fél órásak már, délelőtt 1,5 órát lustázik, és délután is minimum egy órát. Egyébként kb. 1-2 percen belül elalszik magától, abszolút nem kell már altatnom, se éjjel, se nappal. És mindig mosolygósan kel.
Sokszor kifejtettem már itt a fórumon a lepontozóknak, hogy én 10 perc sírásért cserében vettem neki napi 12-13 óra alvást.. (a korábbi napi 7 órához képest...). Úgy gondolom, ezzel semmi lelki traumát nem okoztam, ugyanakkor végre újra hízik (hiszen alszik) jó kedvű, és nyugodt baba, a környezetemben a kisbabások irigykednek, hogy mennyire kiegyensúlyozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!