Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Van egy három hónapos kisbabám...

Van egy három hónapos kisbabám, akinek a hasa fáj. Elrontottuk a sok döncöléssel. Abban szeretnék segítséget kérni, ti hogyan altatjátok a picurotokat, és mit tegyek én, hogy ne sírjon ha valamelyik praktikát ki akarom próbálni?

Figyelt kérdés
2015. jan. 29. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
3 hónapos babát nem lehet elrontani, még döncöléssel sem, amiről fogalmam sincs, hogy mi a fene lehet.
2015. jan. 29. 21:48
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy három hónapos baba, nem azért sír mert el lett kapatva, hanem azért, mert valamilyen problémája van és igényli a társaságod. 9 hónapig együtt élt veled és megnyugtatja, ha a karjaidban lehet. Az én kislányom 9 hónapos és még mindig igényli, hogy elringassam. Nem mondom, hogy nem fárasztó 10 kg-ot cipelni, de erre van szüksége. Hidd el le fog magától szokni róla, mert egy felnőtt embert sem láttam még, akit ringatni kell, hogy elaludjon. A kislányomnál is észrevettem, hogy egyre ügyesebben megy az elalvás. Amúgy a különböző praktikákat 8 hónapos kor alatt nem ajánlják.

https://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

Ebben a videóban nagy igazság van szerintem.

2015. jan. 29. 21:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Fiam és lányom is hasfájós volt, nagyon sokat volt kézben és izé... nem tudom mi az a döncölés :D ... Sokat ringattuk, hason is volt a kezünkben, amíg meg nem nyugodott, stb.

Egyik sem lett elrontva ezzel. 4 hós koruk körül múlt el teljesen a hasfájás, utána simán aludtak egyedül mindenféle praktika nélkül.

2015. jan. 29. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Vedd fel, öleld magadhoz, ez a legjobb praktika!

Gondolj bele 3 hónapja, mindösszesen 90 napja született meg, előtte meg kb. 270 napot csak veled élt. Hogy lehetne elrontani akármivel egy ekkora gyereket?

Én az enyémet így altattam, kézben. Mikor mélyen elaludt, letettem. Mikor a hasa fájt, volt, hogy szinte egész nap dajkáltam. Mégis el tud aludni magától, most 5 éves múlt, vagy 4,5 éve nem ringatom. :)

Mondjuk ehhez kell egy olyan férj, mint az enyém, aki nem morgott, ha két nap is ugyanazt kellett enni vagy esetleg egy órát neki kellett a gyerekkel lenni, míg gyorsan utolértem magam, megfürödtem vagy ne adj isten elmentem tornázni!

2015. jan. 29. 21:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát, bármi is legyen az a döncölés, ha változtatni szeretnél az eddig megszokott altatási rituálén, az sírás nélkül tuti nem fog menni sajnos.

Enyém is 3 hónapos, én cicin altatom, bár csak este alszik el rajta, napközben babakocsiban vagy hordozókendőben szokott.

De én is reménykedek, hogy majd egyszer leszokik ezekről. Tudom, hogy a kisbabáknál csak a változás állandó.

Ha a döncölés cipelést jelent, esetleg próbáld ki a hordozókendőt, sokkal könnyebb abba vinni mint kézben, kevésbé szakad le az ember háta.

2015. jan. 29. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha a döncölés a ringatást, szeretgetést jelenti, akkor a lehető legjobbat tettétek a 3 hónapos csecsemőtökkel. Ő pontosan a hasfájása miatt nem alszik /ez természetes élettani folyamat/, amit éppen a finom ringatással, lábemelgetéssel, tornáztatással tudsz enyhíteni. Ne hagyjátok abba! Esetleg adjatok Neki a hasfájására valami szert /Infacol, Biogaia és társai/.
2015. jan. 29. 23:19
 7/8 anonim ***** válasza:
gondolom babausgatás a döncölés. egy hasfájós baba addig ordít míg el nem múlik, vagy meg nem nyugtatod, ha ez 2 óra 2, ha 5 óra 5. szóval döncölgesd csak :-)
2015. jan. 30. 07:11
 8/8 anonim ***** válasza:

2 honapos a babam,szinten hasfajos,de mar javul a helyzet.Voltak nagyon rossz napjaink,amikor egesz nap ringatni kellett,megsem sikerult elrontani:)

Delutan es este fele szokott inkabb fajni a pocija.

A furdes viszont megnyugtatja,utana eszik meg es ebren teszem a kisagyaba.Megkapja a cumijat es gond nelkul elalszik magatol.Ez igazabol nem valami praktika resze,mert a rosszabb napokon mi is ringattuk hajnal 2-ig,egyszeruen csak javul a hasfajas.A nagyfiamnal rosszabb volt a helyzet,mert neki ejjel fajt jobban a hasa.

Egyebkent ha egesz nap hasfajos es emiatt egyaltalan nem tud aludni megprobalhatod a hintat.Nalunk nagyon bevalt,igy tud nappal is pihenni kicsit es nem utolso sorban addig en is tudok a haztartassal foglalkozni.Ujszulott kortol hasznalhato hintank van allithato ringatasi sebesseggel.Tobb gyartonal is talalhatsz ilyet,pl Fisher Price,Graco, BrightStars.Nagyon hasznos talalmany:)

Barmi mas altatasi praktikaval kenytelen leszel megvarni a hasfajos korszak veget.

2015. jan. 30. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!