Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Segítség! Hiszti éjszaka?

Segítség! Hiszti éjszaka?

Figyelt kérdés
21 hónapos kislányom az utóbbi időbn egyrészt nagyon nehezen alszik el este, iszonyú hisztik, nem ritkán 2 órás altatás után. Ráadásul mostanában van, hogy felkel éjjel, és nem tudom visszaaltatni, mert olyan ordítós hisztirohamot kap, hogy semmivel nem lehet rá hatni. Áthozom magunkhoz, hogy ne zavarja az 5 éves nővérét, és ha bezárom a hálóajtót, teljesen kikészül. ki akar menni a konyhába, hogy a pulton üljön, akkor nyugszik meg. (érdekes, akkor mintha elfújták volna a baját). néha még a tv-t is bekaocsoljuk, hátha elalszik rajta, de nem. ma éjjel volt a csúcs, negyed 4-től 5:40-ig bírta. szégyellem, de legszívesebben megvertem volna. a férjem is tehetetlen, mindketten hullák vagyunk. 2-3 hónap múlva én is újra dolgozom, ha addig nem tudjuk megoldani, nem tudom mi lesz. nekem egyértelmű hiszinek tűnik, napközben viszont nem csinál ekkora balhékat, nagyon mosolygós, egyedül is eljátszik, egyszerűen nem értem az éjjeli viselkedését.
2015. jan. 15. 08:04
 1/2 anonim ***** válasza:
37%
Hagyd hisztizni. Semmiképpen ne szórakoztasd éjszaka. Attól sem lesz semmi baja, ha egyszer ráütsz a fenekére.
2015. jan. 15. 08:15
 2/2 anonim ***** válasza:
78%

Ez szinte biztosan nem hiszti.

Ekkor kezdenek intenzíven álmodni, emlékezni is rá, ekkor kezdődik a lefektetési kálvári (szomjas vagyok, pisilni kell, szörny van az ágyam alatt stb.)

Az én fiam már ájulásig fáradt volt (ekkor kezdte a bölcsit, én is mentem vissza dolgozni), de képes volt 1,5 órát meséltetni bennünket, hogy ne kelljen lefeküdni.

Éjjel nagyon sokszor riadt fel sírva: söpörjem le a békákat, kakasokat (!) az ágyáról, rakjam el a plüssöket, mert nézik őt és ő fél stb.

LÁttam rajta, hogy valóban fél, így hiába volt kimerítő, rendelkezésére álltam, amikor akarta. Visszakapcsoltuk elalváshoz a sólámpát, hogy legyen derengő fény a szobában, stb.

Néhány hét után már elég volt, ha az ágya mellé ültem, és simogattam, amíg vissza nem aludt.

Teljesen kb. 2-3 hónap alatt múlt el a dolog.

2015. jan. 15. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!