Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Tényleg csak ez a három...

Tényleg csak ez a három verzió létezik?

Figyelt kérdés

a.) a babának segítünk az elalvásban, tehát hordozzuk, cicin altatjuk, ringatjuk, babakocsiban tologatjuk, stb., és szívunk, ha tíz percenként újra felébred, és kezdjük az egészet elölről, majd ezt éjjel többször is megismételjük, ami rosszabb esetben egész óvodás koráig is eltarthat, vagy

b.) Alvástréninget alkalmazunk, és hagyjuk a pici babát, hogy lilára, esetleg hányásig üvöltse magát, és juszt se vesszük fel (vagy felvesszük de visszatesszük amitől újra kezdi az ordítást szegényke), amitől egész gyerekkorára meg van oldva az altatás, vezényszóra becsukja a szemét és alszik egész éjjel mint a kisangyal, vagy

c.) olyan szerencsések vagyunk, hogy jó alvó babát dobott nekünk a gép, tehát letesszük, és egy mukk nélkül (esetleg kicsi nyöszörgés után) békésen álomba szenderül.

Tényleg nincs más megoldás :(?

2015. jan. 11. 11:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Hát, remélem, hogy fog változni :).

Van egy 3 éves kisfiam is, aki még mindig nem alszik el egyedül, ami mondjuk nem baj, mert este mindig mesélünk (most mióta megszületett a kishúga apa mesél neki és altatja), de a pici, aki két és fél hónapos, cicin alszik el, de úgy is nagyon nehezen, és kb. mindenre felébred. Ekkor újra cici, stb. Ráadásul kb. este fél 11 körül alszik el, de van, hogy később. Addig is alszik, csak folyton felébred.

Egyébként nagyon sok tejem van, tehát kizárt, hogy kevés neki, sőt néha azért ébred, mert túleszi magát és mindig visszajön. De amikor direkt figyelek, hogy ne szopizzon annyit, akkor is felébred, szóval elég nehézkes.

Pedig megfogadtam, hogy vele másképp fogom csinálni mint a kisfiammal, de egyszerűen már a kórházban sem tudtam kitenni magam mellől, mert rögtön ordított, azt pedig képtelen vagyok hallgatni. Néha be se tudom tenni a kiságyába, mert elalszom mire annyira elalszik, hogy be tudnám tenni.

A kisfiam is így kezdte, de eddig még nem "javult meg" :).

2015. jan. 11. 14:21
 12/12 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. aki lepontozott megtudná indokolni miért tette vagy ahhoz már nyuszi?

(koltoi kerdes, erre még soha senki nem merte vallalni a velemenyet)

2015. jan. 11. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!