Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Tényleg csak ez a három...

Tényleg csak ez a három verzió létezik?

Figyelt kérdés

a.) a babának segítünk az elalvásban, tehát hordozzuk, cicin altatjuk, ringatjuk, babakocsiban tologatjuk, stb., és szívunk, ha tíz percenként újra felébred, és kezdjük az egészet elölről, majd ezt éjjel többször is megismételjük, ami rosszabb esetben egész óvodás koráig is eltarthat, vagy

b.) Alvástréninget alkalmazunk, és hagyjuk a pici babát, hogy lilára, esetleg hányásig üvöltse magát, és juszt se vesszük fel (vagy felvesszük de visszatesszük amitől újra kezdi az ordítást szegényke), amitől egész gyerekkorára meg van oldva az altatás, vezényszóra becsukja a szemét és alszik egész éjjel mint a kisangyal, vagy

c.) olyan szerencsések vagyunk, hogy jó alvó babát dobott nekünk a gép, tehát letesszük, és egy mukk nélkül (esetleg kicsi nyöszörgés után) békésen álomba szenderül.

Tényleg nincs más megoldás :(?

2015. jan. 11. 11:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

nem is értem :) vagy egyedül, vagy segítséggel alszik el. vagy a b, hogy kéri, de nem kapja meg... milyen más választás lenne? esetleg el se alszik ha a fejed tetejére állsz, na az a legjobb :D

enyémhez csak oda kellett feküdni :) de ez ugyanolyan altatás mint a ringatás mondjuk, csak nekem kényelmesebb volt :P

2015. jan. 11. 11:27
 2/12 anonim ***** válasza:
27%

nem hordoztam, nem ordította magát lilára és nem aludt el mukk nélkül.

Letettem, volt, hogy egy órát is szöszölt magában, de nyugodtan. De eszembe nem jutott bemászkálni hozzá, hogy aludj már el, mint néhány ismerős teszi.

2015. jan. 11. 11:28
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

szerintem nincs olyan gyerek, aki folyamatosan valamelyik általad leírt kategóriába tartozik.

Mert a jól alvó baba alvása is megváltozhat pl. a fogzás kezdetén, aztán úgy maradhat akár egy évig is.

A cicin altatás meg szerintem nem egy kategória a babakocsiban ill. ringatva altatással, mert sok baba valóban elalszik, ha tele a hasa. Tíz percenként az ébred fel (többnyire), akinek nem elég a tej.

Meg kell találni, hogy nálatok (pl.) épp mi a megoldás, mitől alszanak jól a kicsik.

2015. jan. 11. 11:29
 4/12 A kérdező kommentje:

Kedves kettes, akkor neked nagy szerencséd van :).

Hát épp ez az, hogy mi a megoldás egy olyan babánál, aki egyedül nem tud elaludni, csak segítséggel?

2015. jan. 11. 11:40
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk a cicin altatás volt, már nem emlékszem pontosan meddig, talán amíg a rendes vacsorát be nem vezettem. Viszont már a csak cicis altatás problémás volt a vége felé, mert egy ágyon altattam és nem mindig sikerült ébredés nélkül áttenni az ágyába és sokszor meg is ébredt, nehezen aludt vissza. Aztán átmenetként már kapott vacsorát, fürdés előtt cicizett, majd fürdés. Itt fokozatosan elhagytam az esti cicizést. Közben pedig elkezdtem a kiságybam altatást megtanítani neki. Odaültem egy székre mellé, a karomban ringattam pár percig, amíg elbágyadt, aztásn be a kiságyba. Persze ekkor még gyorsan felpattant, kivettem, ringatás, vissza az ágyba, amíg el nem aludt. Ilyenkor kijöttem, ha sírt, vártam pár percet elalszik-e. Mostanában már adok neki puszit, beteszem az ágyba és kijövök, mert rájöttem, ha ott ülök és várom, hogy elaludjon, akkor kindig feláll és nem alszik el, mert látja, hogy ott vagyok. Persze az elején volt egy kis nyafogás, sírás, de önkívületig sosem hagytam sírni. Azóta átalussza az éjszakát, mi is, és reggel vigyorog mikor megyek érte a szobába. Időben ez a folyamat néhány hét volt.
2015. jan. 11. 11:47
 6/12 anonim ***** válasza:
36%
én alvastreninget alkalmaztam mert honapokig ae ringatva sehogy nem aludt, az utolso hetekbe mar cicin se. elso nap sirt 20 percet (se nem lilult se nem hanyt) azota kb 5 percig beszelget es magatol elalszik.
2015. jan. 11. 11:55
 7/12 anonim ***** válasza:
ez nagyon változó. az én fiam 5hós, de eddig már mind a 3 általad felsorolt kategóriában benne volt már. elején cicizett, azt volt 2-3hónap hogy éjjel nappal csak letettem ha már álmos volt és 5percen belül aludt. most pedig kb 2hete leteszem és csak reklamál. olyankor felveszem, ringatom picit hogy megnyugodjon és ismét leteszem. van hogy fél órát is ezt játszuk mire elegem lesz és kihozom. akkor egy fél órát el van, és megint vihetem aludni... és akkor simizem, csitítgatom kb 10-15perc alatt alszik el. lilulásig sosem hagynám sírni, sőt ha sírásra fordul a dolog akkor kiveszem.
2015. jan. 11. 12:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, pont ilyesmikre vagyok kíváncsi, hogy esetleg az elején rosszabb alvó volt, de aztán "megjavult" valami olyan módszerrel, hogy nem üvöltötte kékre magát, vagy esetleg magától megérett rá (amire nem látok túl sok esélyt :) ).
2015. jan. 11. 12:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Valahol határeset volt. 6-8 hetes korától altatásnál 10-20 mp-et vártunk a reakcióval, ha sírt. Aztán ezt nagyon lassan emeltük. Egy hét alatt elértük, hogy ha nem is aludt el rögtön, nem kezdett el sírni, hanem gőgicsélt, aztán elaludt.

7 hónaposan váltott, amint matracot ért, ordított. Néhány perc után bementem, amint meglátott vigyor. Így nem mentem be az ilyen típusú hangra. Most egy hónapja minden altatás úgy néz ki, hogy letesszük, kijövünk, ő 2-3 percig ordít, aztán mintha elvágták volna, alszik, órákat.

Az éjjeli kb 11 órás alvás viszont a kezdetektől megvan szerencsére, most a nappali alvások küzdelmesebbek kicsit.

2015. jan. 11. 13:38
 10/12 anonim ***** válasza:
5. Hidd el meg fog ő érni rá. Az elején én is azt hittem, hogy ez a gyerek soha nem fogja átaludni az éjszakát. Próbálkoztam én is hamarabb a kiságyba szoktatással, 1 éves kora előtt, de akkor nem ment, pár hónappal később újra megpróbáltam és akkor sikerült.
2015. jan. 11. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!