Van értelme felébreszteni?
Fél éves, eddig 10-11 körül aludt el és 8-9 között kelt.
Az utóbbi egy hétben átállt arra, hogy hétkor elalszik, 4-5 körül felkel enni, aztán visszaalszik 8-9-ig. Ha bár hétkor letesszük, de 10-11 körül felébresztenénk enni, elképzelhető, hogy reggel megint 8 körül kelne hajnal helyett?
Én megpróbálnám este később letenni inkább, minthogy keltegessem a babámat.
Amúgy olyan nagy baj nincs, mert evés után visszaalszik 8-9-ig.
Szerintem amúgy vedd figyelembe, hogy most neki így kényelmes, és bár lehet neked kevésbé az, de hát még csak féléves (és amúgy tök jól alszik, tehát hálás lehetsz így is neki).
Sajnos én, ha felébredek és kimászok az ágyból, akkor 1-2 óra visszaludni. De akkor is, ha csak pisilni megyek ki. Világéletemben rossz alvó voltam :(
Férjem néha átveszi, de hétköznap azért inkább nem kérem ilyenre - ő könnyen visszaalszik amúgy.
Mondjuk most, ahogy írtam, magától felébredt 10 körül. Evett, kb 15 percig fent volt, de már dörzsölgette a szemét, úgyhogy letettük és el is aludt.
Illetve most rohamtempóban készülök két közeli vizsgára, amit a munkahelyem fizet. Nagyon kellemetlen lenne, ha nem sikerülne, mert nem tudnék rendesen készülni. ÉS kialvatlanul elég xarul megy a tanulás.
Egyébként a 7 órás alvás előtt 5 körül eszik, így megértem, hogy 4-5 körül már éhes, én is az lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!