Hogyan szoktassam le 22 hónapos kisfiamat arról, hogy csak úgy tud elaludni, ha fogjuk a kezét? Van cumija, meg macija is, de az kevés neki.
Plüsst hiába nyomok a kezébe, megöleli, de akkor is kéri a kezemet.
Kérdésre kérdéssel válaszolni...
Egyrészt nemsokára megy bölcsibe, ott is el kell majd egyedül aludnia. Másrészt önző módon nem szeretnék éjjel a kiságya mellett gubbasztani és fogni a kezét, néha 1-2 órán keresztül. Tudom én szoktattam rá, mert most a kiságya a mi ágyunk mellett van.
Szerintetek nem várható el egy lassan két éves gyermektől, hogy egyedül el tudjon aludni?
A bölcsiben nem leszel ott, ezt ő is tudni fogja. Általában nem okoz gondot a gyerekeknek az ottani alvás.
Az éjszakai leszoktatást költözéskor és bölcsikezdéskor én biztos nem forszíroznám, ez eleve elég sok változás egy gyereknek, valószínű, hogy még inkább szüksége lesz a közelségedre. Ha még hónapok vannak addig, akkor meg reménykednék, hogy magától is elhagyja, mire aktuális lesz. :)
Ha nagyon kimerítő, akkor a költözés és bölcsikezdés előtt vagy után pár hónappal próbálnám meg a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!