Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Kisfiam csak szopival alszik...

Hencsi55 kérdése:

Kisfiam csak szopival alszik el, szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mióta elindult a fogzás csak cicin alszik el, eddig egyedül elaludt a kiságyában. Most már ott tartunk, hogy éjszaka is velem alszik a nagyágyban, mivel 5-6x is ébred. Szopizik kicsit és vissza is alszik. Szerintetek próbáljam újból önállá alvásra szoktatni vagy ne kínozzam most, hogy szegénykémnek úgyis elég baj a fájdalmas fogzás.

2014. szept. 15. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyelőre teljesen rendben van így.
2014. szept. 15. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Amíg a fogzás tart, addig valószínűleg úgyis ébredne éjjel. Ha már nem fogzik, akkor is nehéz lesz majd az ágyába visszaszoktatni.
2014. szept. 15. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
59%

Mennyi idős?

Nekem két éves korukig szoptak és éjszaka is felkeltek, továbbá nem aludtak el cici nélkül. Szerintem teljesen normális, ha egy gyerek cicin alszik el, még akkor is ha nem fogzik, persze ha még nincs leszoktatva a ciciről. A vége felé már csak elalváshoz szoptak!

Vagy az a cél hogy nem akarod szoptatni ezentúl?

Nem értek egyet a korai elválasztással, de ez abszolút gyerek és szülő függő. Van aki nem ér rá sokáig (egy két évig) szoptatni, mert napközben elmegy dolgozni, vagy éjszaka is tanul stb. Ha viszont ilyesmi nem áll fenn, akkor miért is ne? Inkább a cumi? Arról még nehezebb lecuppantani az ovira és sok szájfertőzött gyereket láttam, már aki a földről szedegette fel a „gumidarabot”.

Szóval szerintem teljesen oké.

2014. szept. 15. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Ágygondok:

Mi úgy oldottuk meg, hogy a gyermeknek a saját ágya volt az én ágyam is. (Széles ágy)

A férjem külön aludt tőlünk, de attól még jóban voltunk, ha érted mire gondolok, sőt. Legalább ő nem kelt fel éjjel olyan sokszor, én meg napközben délután csíptem egy kicsit amikor a gyerek is aludt.

Ahogy nőtt, elkezdtem kimászni az ágyból, vagyis együtt aludtunk el, és csak ha szólt, akkor feküdtem vissza mellé, esetleg ott is ragadtam.

2 éves korukban már csak esti mese olvasásnál voltam ott és aztán egyedül elaludtak. Azóta új ágya is mindkét gyereknek persze amire már nem is férek annyira rá…Nem járnak át hozzánk, csak nagyon ritkán, ha rosszat álmodnak. Nem félnek a sötétben egyszóval nincs gond.

2014. szept. 15. 22:02
 5/6 A kérdező kommentje:

7hónapos és nem szeretném elválasztani még sokáig, ha ő is úgy gondolja. Csak ez a sok "jó tanács" a családtól, szomszédoktól stb., hogy itt valami baj van, ha ennyit ébred és együl kellene elaludnia, majd rászokik és majd azért fog ezután felkelni és hasonlók.

Ami azt illeti én is olvastam, hogy mivel nem tud egyedül elaudni csak cicivel ezért éjszaka ha felébred nem tud visszaaludni csak segítséggel. Nemtudom mi az igazság benne, mert ma éjszak többször ébredt és nem szopizott csak 4x, a többi alkalommal visszaaludt egyedül.

Köszi a válaszokat, azt hiszem hagyom, hogy minden menjen a maga útján ez most így mindkettőnknek jó, más meg nem érdekel. Ezentúl nem is beszélek inkább senkinek róla, hogy ne árasszanak el a sok jó tanáccsal :)

2014. szept. 17. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Igazi Anya vagy!

Pontosan ez az a pont amire eljutva rájön az ember, hogy mi is az anyaság lényege!

Igen, meg lehet hallgatni hogy ki mit mond, de a Te gyerekednek csak Te fogod tudni eldönteni hogy Neki mi a jó.

- Az én gyerekem nem tudott aludni a legkisebb zajban sem. Hiába szoktattam, hogy amikor aludt beszélgettünk tévéztünk mosogattam. (ahogy tanácsolták) Ilyenkor képes volt a pár napos csecsemőm napközben max egy órát délelőtt és egyet délután aludni! Már nagyon sajnáltam a végén, mert totál ki volt. Megadtam magam és maradt lábujjhegy és a totál csönd. Onnantól ő is többet aludt napközben. Ja és én néha én is lepihentem mellé, ha már nem tevékenykedhetem, úgyhogy még én is jól jöttem ki belőle. A ház néha szaladt, de mi mosolyogva ébredtünk délután.

- Akkor jött a következő jó tanács: a gyereknek egyedül el kell tudni elaludni a kiságyában, sőt egész alvás alatt egyedül kell lennie. Egy két napig sír, illetve hagyjuk sírni aztán megszokja és csak le kell rakni. Az én gyerekemmel 5 napig kísérleteztünk a lefektetéssel, 7-8 hónaposan, amikor annyira üvöltött, hogy behányt. Ezzel be is fejeztük. Inkább ringattuk és melléfeküdtem illetve most is melléjük fekszek (8 és 11 évesek). Elég 10 perc és alvás van. De legalább nem sírva, egyedül aludtak, alusznak el!!! Hiszen Minden gyerek MÁS!

- Szoptatás: nem tudtam fejni, és mindenki (Anyós, Anyu, szomszéd) nyaggatott: fejni kell, különben nem lesz elég tejed stb.. Egy két cseppen kívül semmi nem jött ki. A gyerek meg közben hízott, hízott. 3,5 kilósan született kislányom félévesen 9,8 kg lett. Akkor most mi van? Piszkosul sok tejem lehetett! De nem jött ki géppel se kézzel. De minek is kellet volna kifejni? Hogy kidobjam? Nem is értem. Ha feszült ráraktam a gyereket és kész. Igaz túl sok programom nem volt a gyerektől távol, de hát ezt vállaltam. És hamar elteltek az évek.

Egyszóval szerintem illedelmesen bólogass és azért hallgasd meg a jó tanácsokat DE TE döntsd el nektek mi a jó, Érzésből, illetve anyai ösztönből. )

2014. szept. 17. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!