Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért altatják külön szobába...

Miért altatják külön szobába egyesek a csecsemőjüket?

Figyelt kérdés
Régebben volt olyan téves elképzelés, hogy külön szoba kell a csecsemőnek. Több ismerősöm is a néhány hónapos kisbabáját külön szobába altatja, mondván "nem egészséges", ha a szülőkkel egy szobában alszanak. És így kényelmesebb a szülőknek is. Mire jó ez?

2014. aug. 29. 21:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
én szoptatom de kezdetektől külón szobája van, néha ott alszok ugyan vele a kis kanapén de általában külön alszunk, miért kellene hogy együtt aludjob velünk? nekem a külön a logikus.
2014. aug. 29. 21:53
 12/24 A kérdező kommentje:
12-es: a hangnem miatt ment a mínusz! ;)
2014. aug. 29. 21:57
 13/24 anonim ***** válasza:
78%

"Ezek szerint a táposokat altatják külön? Hiszen aki éjjelente 2-3-szor szoptat, az biztosan nem járkál át egy másik szobába..."

Én is szoptattam, és kezdetektől külön szobában van a fiam. Igen, mindig felkeltem, és átmentem hozzá.

Tudod én napközben is tudok pihenni, de a férjem, aki 14 órában dolgozik szakácsként, őneki jól esik végigaludni az éjszakát.

Szerintem pont az nem normális, hogy a szülővel együtt alszik a gyerek is (sokaknál 2-3-4 évesen is).

És igen, a mi hálószobánk, a mi intim szféránk. A gyereknek van saját szobája, szokjon ahhoz hozzá, hogy az az ő "birtoka", ő ott is alszik.

2014. aug. 29. 22:05
 14/24 anonim ***** válasza:
74%
Jaj most mi lesz! Hangnemről meg te beszélsz még ezek után a kérdések után? Látom már azzal is bajod van hogy ki milyen nevet ad a gyerekének... Rasszista is vagy nem csak rosszindulatú?
2014. aug. 29. 22:10
 15/24 anonim ***** válasza:
69%

Régebben az egész csalág együtt aludt a barlangban...most miért nem?

Régen az emberek tudtak normálisan kérdezni...most miért nem?

Ha te úgy gondolod jónak, akkor adj magyar nevet a gyerekednek, és és legyen a cs.öcsöd a szájában 18 éves korig.

Másnak más a jó. Fogadd el. ;) A felnőttek így csinálják.

2014. aug. 29. 22:18
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, az a baj, hogy te sem tudsz rendesen véleményt nyilvánítani :)
2014. aug. 29. 22:31
 17/24 anonim ***** válasza:
80%

Eddig egy kérdésedre irtam de ez is bőven elég volt belőled!

Rosszindulatú és cinikus vagy! Amugy ha nem tünt volna fel másnak is lehet ugyan annyi a százaléka......

2014. aug. 29. 22:37
 18/24 anonim ***** válasza:
69%
Mert az nem téves elképzelés. Az az egészséges, ha a gyerek a saját szobájában alszik és van saját élettere. Én is első perctől külön raktam a fiam.
2014. aug. 29. 22:40
 19/24 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk és a húgoméknál a lakás adottságai szabták meg. Mi csak a hálónkba tudtuk tenni a kiságyat (nem akartuk,h akár mi, akár a baba az am-i konyhás nappaliban aludjunk). A húgomék csak úgy tudták megoldani,h a pici külön szobában legyen. A húgoméknak az első 1-2 hónap így nehezebb volt, főként azért mert a tesóm nem tudott nyugodtan aludni. Én nagyon jókat aludtam úgy,h tudtam a pici 1 méterre van tőlem - sztem amúgy pont ezért én nem ébredek fel minden nyöszörgésére, csak a "jelentősekre". Viszont most,h már 5 hónapos a kisfiam, alig várom,h átköltözzünk egy nagyobb lakásba, és legyen neki külön szobája. Ugyanis mi zavarjuk őt - itt az allergia szezon, egyet tüsszentünk és ő máris mocorog, megébred :(

Szóval nagyon összetett dolog, sok mindentől függ: lakás, hányszor kel a baba, mennyire jó alvó apuka, a baba, stb.

2014. aug. 29. 22:44
 20/24 anonim ***** válasza:
79%

Komolyan mit vársz? Alpári bunkó stílusban küldesz mindenkit melegebb éghajlatra, aki nem a Te véleményeddel ért egyet.

Tudod, a tápos elég sértő azokkal szemben, akik szerették volna szoptatni a babájukat, de valamiért nem sikerült...a többi mocskolódó válaszodról már ne is beszéljünk.

2014. aug. 29. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!