Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Akiknél az apa rendszertelenül...

Piroska és a farkas kérdése:

Akiknél az apa rendszertelenül dolgozik, hogyan hat a kisgyerekre?

Figyelt kérdés
Nálunk a férjem mindig hó végén tudja meg a beosztását, a munkája 12 órás, éjszakás és nappalos műszak. Most még csak 2 hónapos a kislányunk, ha nem megy éjszakára, mindig együtt fürdetjük, ha megy, akkor én egyeül, különösebben ekkora babát ez még nem izgat. De nem tudom, mi lesz később, hogy alakítunk ki egy rendszert? És hogyan érinti majd a kislányunkat ha nagyobbacska lesz, hogy apa egyik nap mesél lefekvéskor, másik nap itthon sincs, hogy jóéjtpuszit adjon.... Tudom, sok családnál van ez így, csak most elgondolkoztam. Minden hónapban más a beosztása, tehát még csak azt sem mondhatom majd neki, hogy pl a " kedd-csütörtök-szombat apás nap lesz".Illetve mondhatom, de csak előző héten.
2014. jún. 13. 14:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Ebbe szokik bele,hogy van,hogy apa is ott van a fürdetésnél,máskor pedig nincs.Nálunk is ezt szokták meg a gyerekek.
2014. jún. 13. 14:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az a fontos hogyha otthon van legyen vele. Nekünk ráment a házasságunk, persze nem a rendszertelenség miatt de az hozott mást is magaval. Pl.ha otthon volt is kíméltük aput mivel az összevissza munka nagyobb fáradságot is okoz. Igy hiába volt otthon apunak pihenni kellett..stb. Ezek nagy hibák voltak joformán csak hozzám kötődtek a gyerekek. Ha a gyerek életében megvan a rendszer az már jo és ha apa otthon van vegye ki a részét-szerintem ez a fontos.
2014. jún. 13. 14:22
 3/3 anonim ***** válasza:

az én férjem pont ugyanígy dolgozik mint a tied és ő is csak hó vége felé tudja meg a következő havi beosztást!Ő is 12 óra nappal 12 óra éjszaka mejd követi 1-2 nap szabad(de van hogy úgy jön ki a havi óraszáma hogy egymás után 3 nap szabija is van)na ez gondolná más milyen jó...aha persze a gyerek akkor jobban hozzászokik apához és utánna mégnagyobb a sírás ha menni kell neki melóba!

4 éves a nagyobbik 1,5 éves a kicsi!a 4 éves szokott sírni szinte 80%-ban midíg mikor apának menni kell de már most a kicsi is érzékeli hogy apa pakol és elmegy már ő is nyafizik az előszobában utánna!A 4 éves meg mindíg mondja neki hogy "Apa ne menj dolgozni"

valamikor sikerül könnyen megnyugtatni valamikor még 1 óra múlva is az apját emlegeti!De valamikor meg fel sem tűnik neki,hogy nincs itthon az apja,ez ugye főleg akkor van ha valamerre csavargunk(kirándulunk egyet,játszóterezünk,kisbarátokhoz megyünk).

2014. jún. 14. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!