Ti hogy altatjátok a babát?
Kiváncsi vagyok másnak mi vált be az altatásnál.
Kisfiam 5 hónapos, anyatejes baba. Eddig napközben is mindig cicin altattam el. Most pár hete viszont nem alszik el rajt. Sír már hogy álmos, dörzsöli a szemét, és mégsem sikerül elaludnia. Kézben se jo már mert ficánkol, és nagyon nehéz. Babakocsi is csak akkor válik be ha már félig alvó állapotban rakom le.
Ilyenkor mindig azt hiszem hogy nem is álmos, de amikor meg játszsni kezdünk elkezdi dörzsölni a szemét, nagyon nyügös tud lenni, csak sír egyfolytában. Gondoltam a fogára is, de nem látom hogy jönne még. Éjszakával hál isten nincs gond,csak napközben tudom nehezen elaltatni.
Leírnátok nálatok hogy megy, mi vált be? Előre is köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!
Kedves első válaszoló! Gondolom ezt csak az esti alvás előtt csináljátok így! És napközben? Reggel hánykor ébred? Mikor lesz először utána megint álmos? Mennyisszer alszik egy nap?
Kedves második válaszoló! Igen, ezt én is megfigyeltem már hogyha már álmos és elkezd emiatt sìrni, de még gyors el tudom vonni egy kis tornával, játékkal a figyelmét és pont eltalálom azt a pontot hogy na most kell cicire tenni akkor van ugy hogy épphogy csak bekapja és már alszik is. Csak nem mindig sikerül ez. És olyankor az altatás akár egy-két órát is elvesz. Vagy lehet rosszul időzítek és nem akkor fektetem amikor ő szeretné. :(
A másik pedig az hogy nektek eljátszik magában egyedül is? Mert az én babámat sajnos folyamatosan szórakoztatni kell. Ha vele vagyok nagyokat nevet és játszik a játékaival. Viszont amint kilépek a konyhába vagy bárhova máris sír. Ezt elnövi majd? Vagy csak rosszabb lesz? Nagyon nehéz így! Alig tudunk apával kettesben lenni mert valamelyikünk mindig vele van. Más anyukáktól a környezetemben azt hallom hogy az ő fiúk egyedúl játszik a legtöbbet a szőnyegén és legtöbbször be is alszik egyedül ha elfárad...
Hát én ezt nagyon nehezen hiszem el :(
:) Hat, elvileg el lenne magaban ugy fel orat, de most akkorakat esik, meg vetodik, hogy nem merjuk egy percre sem magara hagyni, amig meg nem tanul rendesen foldet erni. Csak a piheno-, vagy etetoszekeben lehet ugy negyed orat magara hagyni, ha muszaj.
Vannak olyan babak, akik nincsenek el magukban. Biztosan kinovik ezt elobb-utobb. Addig meg vigyetek mindenhova magatokkal. Kendoben nincs el rajtad? Azzal tudsz konnyiteni a dolgodon.
Viszont visszaterve az altatasra... en sosem kuzdok azert, hogy elaludjon, ha o nem akar. Nem baj, ha nyugosebb, akkor is hagyom, hogy kifarassza magat. Ha nagyon nem jo neki valami, akkor kiveszem a helyzetbol, elviszem mashova, ajanlok neki mas jatekot. Van, hogy haromszor is nekikezd cicizni, hogy aludjon, aztan megis meggondolja magat. De en nem altatasi szandekkal kozelitek ilyenkor sem, hanem azt figyelem, hogy o mit szeretne. Es latom, hogy faradtan sokszor mar o sem tudja. :) Az energiaja viszont nem vegtelen, igy elobb-utobb elalszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!