Alhat-e az újszülött légkondis szobában?
Nyár közepére várom a kislányunkat.Padlástéri lakásban lakunk ahol a lakás ill. a hálószobánk mint egy szauna olyan meleg van.
(A lakásban még a nappaliban van légkondi,de messze a hálótól.)A kislányunk ágyát természetesen a hálószobában helyeznénk el. Nagy dilemma hogy süljünk meg vagy kapcsoljuk be,ha be is kapcsoljuk hány fokra,megy a babára a hideg levegő,megfázik stb.
Esetleg ha van valakinek jó ötlete hogy mitévők legyünk,nagyon szívesen fogadok minden ötletet.
Nem szabad nagyon lehűteni a szobát. Van akinek az a szokása, hogy ha meleg van, akkor 16 fokra beállítja a légkondit. Az durva :) Kicsit hűvösebbre a meglévő hőmérsékletnél szabad.
Ami nagyon fontos (nemcsak babáknak) hogy nem szabad a levegő útjában lenni, tehát konkrétan ne rád fújja a levegőt.
én nem erőltetném, egy újszülöttnek még nem olyan a hőháztartása mint egy felnőttnek, inkább kapcsoljátok ki.
Viszont nagyon fontos, hogy ne melegedjen túl a teste, ezért nem szabad nagyon betakarni sem, a védőnőtől kérjetek ebben tanácsot, illetve nem tudom hány fokos a szoba, amit a védőnő mond, max annyi legyen, ha ehhez az kell hogy menjen kint a légkondi akkor menjen inkább de akkor meg érdemes lenne egy fix hőmérsékletre beállítani, mint néha bekapcsolni néha kikapcsolni (már ha ilyet lehet, nem tudom, nekünk van termosztátunk, és a fűtés ahhoz igazodik, de légkondi nincs nem tudom az hogy működik)
Köszönöm a válaszok!
Se én se a férjem nem bírjuk a meleget nagyon izzadósak is vagyunk.
A légkondit természetesen ki fogjuk jó alaposan tisztítani.
A hálószobában is van légkondi és ott is be kellene kapcsolni :/ 40-45 fok szokott lenni,szörnyen meleg van.
A hálóban hidegebb van mint pl a lakás többi helységében mondjuk ugye a fürdetésnél,ahol elvileg jó melegnek kelle lenni-e,aztán meg vigyen a lehűtött szobába..Oylan tanácstalan vagyok hogy oldjam meg :,(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!