Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mitől fél a szobájában aludni?

Mitől fél a szobájában aludni?

Figyelt kérdés
A kezdetektől egyedül alszik a kislànyom ( 2 éves ) a szobàjàban nap közben és éjjel is.Az alvàssal 11 hónapos koràig problémàk voltak,m volt,h órànkénk kel.Akkor megsimogattam és elaludt.Azóta minden rendben volt 2 nappal ezelöttig.Azóta ha beviszem a szobàba ordít mint a sakàl és sehogy se tudom megnyugtatni.Néha eddig is volt egy kis hiszti,de ez most màs...Nap közben se marad el és éjjel se.Màszik ki,a könnyei zàporoznak és értem kiabàl torka szakadtàból.Aggaszt a dolog,mert éjjel alig aludt pár óràt,de nem tudon letenni.Olyan mintha félne...Az esték nem vàltoztak,a rutin ugyanaz,van plüss,amikkel alszik,nem sötétben van stb.Vélemények?Mi a baja?Hogy oldjam meg?
2014. máj. 6. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Megijedt valamitől, vagy szellemet lát. Aludj ott vele. Vagyis feküdj mellette, míg el nem alszik. Hátha elmúlik így a félelme.
2014. máj. 6. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:
És ha odafekszel mellé, amíg elalszik? Átöleled, simogatod kicsit a hátát?
2014. máj. 6. 15:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Eddig úgy volt,h letettem,jó éjt v szép àlmokat,puszi,simi és mentem is,ő meg aludt.Most éjjel ott voltam vele,csitítgattam,de fél percenként felnézett,nem aludt el köztünk se.Hajnalban bealudt a kanapén beraktam az àgyàba,m én is csak 3-4 óràt aludtam,ledöltem és 10 perc múlva ismét kezdte.Azóta ha beviszem a szobàjàba vagy szóba jön az alvàs màr sír is...Pedig ő nem az a sírós gyerek.Bölibe se jár,szóval az se zavarhatja be,h beszoktatás van.
2014. máj. 6. 15:16
 4/6 xStefix ***** válasza:

Kérdezgetted tőle, hogy mi a baj? Mitől fél? Persze az ő kis nyelvén.

Az biztos, hogy nem akar egyedül lenni se elalváskor, se éjjel, úgyhogy szerintem jobb, ha most egy időre közösben gondolkodsz..

2014. máj. 8. 15:04
 5/6 melinda99 válasza:
Szerintem, sőt biztos, van abban a szobában valami "mumus" amitől fél, ez általában így szokott lenni néhány gyereknél... Próbáld megkérdezni tőle, hogy mit lát mi van ott, vagy legalábbis muttassa meg, hogy hol van, ha megmutatta, akkor pedig próbáld meg "kihesegetni" az ilyenkor segít álltalában
2014. máj. 15. 17:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Akármit kérdezek tőle, nem mond semmit... Mondtam neki, hogy tudom, hogy nem tud úgy beszélni, de mondjon valamit, anya majd kitalálja... semmi... Anyuéknál se alszik el... A gyertyás, rossz kihesegetésén meg már túl vagyunk! Azért köszönöm!
2014. máj. 17. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!