Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 2 és fél hónapos babám délután...

2 és fél hónapos babám délután nem akar aludni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Reggel 8 körül kel utána eszik, játszunk egy kicsit max olyan fél 10 felé elálmosodik és alszik délig. Utána megint eszik és fél felé megint álmos lesz de már csak max fél órát alszik. és így fel borul minden. utána 3 kor eszik majd 4 fél körül megint csak fél órát alszik. 6 kor eszik újra és ilyenkor általában már nyűgös de aludni nem hajlandó... majd fürdetés előtt beájul fél órára. fél 9 kor fürdés és alvás ezzel már nincs gond. Mit csináljak hogy délután is aludjon egy kicsit többet? Keltsem fel délelőtt hamarabb? Vagy hagyjam...? Ahogy számolgattam így is 15 órákat alszik egy nap...Éjszaka már nem kel. Még arra is gondoltam hogy reggel hamarabb keltem. Mi tévő legyek? A válaszokat előre is köszönöm!
2014. ápr. 3. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:

fel ne keltsd, nagyon nagyon keveset alszik, a több alvásra kéne rámenni, nem a keltésre!

fél órát azért alszik mert nem jut el a mély alvásig, próbálj változtatni az altatáson és tarts napirendet, 3 óránként tedd le aludni! ringasd el, dajkáld meg, sötétíts be, és ha nem alszik akkor is altasd. így megtanulja az elalvást :)

2014. ápr. 3. 11:44
 2/6 A kérdező kommentje:
24 órára számolva eleget alszik. Most néztem mag egy táblázatot. Éjszaka 11-12 órát alszik, délelőtt két és fél három órát, majd utána kétszer fél órát és fürdés előtt is fél egy órát. Ez 15- 16 óra egy nap. A délelőtti alvása nagyon hosszú... egyébként ugyanúgy altatom mindig. és még is is próbálom tartani a napirendet, de délután már nehéz. Ja és fél óra alvás után is mosolyog :D
2014. ápr. 3. 12:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha 24 ora alatt megvan a kello alvas akkor ne aggodj. A gyerekorvosink azt mondta vannak ilyen babak. Ha nem nyugos utana akkor ennyire van szuksege, es ha el tud jutni a melyalvasig hiszen delelott alszik sokat. Delutan ennyire van szuksege. Akkor lenne baj ha nyugos lenne emiatt. Napi 4 ora nappali alvas sztem eleg, az enyem sem aludt tobbet, most 3 hos. Mar csak 3szor alszik, ketszer fel orat es egyszer egy hosszabbat (2-2.5 ora).
2014. ápr. 3. 17:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem két hónapos a babám. Este 8-tól alszik 11-ig, aztán éjfél körül elalszik, és kb. reggel nyolckor kell. Utána napközben alig alszik kb. egy-két órákat. Ennyi az igénye. Én nem foglalkozom semmilyen táblázattal. Ha álmos, úgy is elaszik. Szerintem nekűnk kell alkalmazkodnuk a babánkhoz, és nem a babánknak mindenféle táblázathoz.
2014. ápr. 3. 17:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is így gondolom. csak esténként nyűgös már. De hát ez van... :D
2014. ápr. 3. 18:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Sajnos az Én babám nem alszik el ha álmos próbálom figyelni és amikor már látom fáradt lerakni, de nagyon kevés esetben sikerül, hogy 20 percnél tovább ágyban legyen, egyszerűen nappal nem tud átlendülni a mélyalvásba :-( és bizony estére nagyon nyűgös, babakocsiban bárhol ha esetleg még is 40 percet alszik már örülök.Délután 2től pedig már annyira nyűgös, hogy lerakni sem lehet a fáradtságtól meg olyan keservesen sír ha le akarom rakni az ágyába aludni hogy képes majd hányásig sírni ilyenkor ha ringatni próbálom is csak folytatja, ha kihozom újra játszani akkor kb. 20 percig elvan vigyorog is majd kezdődik elölről a nyüglődés, nem tudom mitévő legyek.

Éjjel 1/2 9-9-től alszik reggel 8ig de még 2x eszik, tápszeres, éjjel ha lerakom sokszor cumi se kell eldünnyögi magát álomba.

Sajnos segíteni így nem tudtam, :-S úgy éz ki ez egy ilyen korszak, bár a nagyobbnál nem emlékszem, hogy ennyire tiltakozott volna az alvás miatt, bár visszakeresve a jegyzeteket Ő is 2* 40 perceket meg néha 1-2 órát aludt ilyenor nappal.

2014. ápr. 11. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!