Extrém rossz alvó, nem alvó kisgyerekkel hova lehet fordulni?
Most is délután fél 5kor ébredt fel,és most aludt el éjjel fél 2kor. Tehát 9 órát volt fent,és játszott,evett,jött-ment,de álmosságnak semmi jele,vidám és aktív,mint mindig.
Már nagyon nehezen birom ezt.
16 hónapos amugy.
Minden választ köszönök!
Először meg kellene próbálnod úgy átvariálni a nappali alvását, hogy sokkal hamarabb ébredjen. Délután fél 5 egy ekkora gyereknek már túl késő, persze, hogy estig nem fárad el. Minimum ebéd után azonnal,tehát legkésőbb délig el kellene aludnia, és max fél 3-kor ébrednie kellene.
Hányszor alszik? Mikor és mennyit?
Napirendetek van? Az nagyon fontos, étkezések mindig ugyan abban az időben (reális időben) legyenek, és ezekhez lehet az alvást is igazítani. Elég napi egy alvás kb. 11-12-től-15-16-óráig. Madarász utcai gyermekkórházban biztosan van, de ha jól emlékszem a Bethesdában is van.
[link] (infók)
[link] (Heim Pál alvásközpont)
[link] (infók)
[link] (alváscentrumok)
[link] (Aludj velem! című könyv! Nem arról szól, hogy a gyerekkel kell aludni, sőt!!!!!)
kérdező, átérzem a problémádat.
kérlek, írd le egy napodat, napirendet és akkor többet tudunk segíteni.
:)
Mindig is ilyen volt. Meg sose aludt at egy ejszakat sem. Meg ejjel is kel 3-4x cicizni. Es mivel ilyen keson alszik el,igy a reggeli ebredes is elhuzodik. 11 korul kel reggel,aztan reggelizunk. 2 korul ebed,utana seta,jatek a szabadban,majd olyan 3-4 kozott alszik ismet 1-1,5 orat. Aztan ebred es jatek. 7-8 kozott furdes,aztan vacsi,majd jatszik,amig el nem almosodik. Ez olyan 11 ejfel korul van,de va hogy hajnal 1 is.
Akkor alszik el,es reggel 11 ig ebred kb. 4x meg.
Ennyi egy napunk. :)
hát neharagudj meg de ez egy nagyon elcsúszott napirend!Erre neked kellett volna odafigyelni már korábban hogy ne így alakuljon!
Mi lesz majd később ha megy bölcsibe,oviba??Hogy fogod felkelteni??mert addigra a belső biológiai órája beáll erre a késői fekvés-kesői kelésre!
Azzal nincs baj sztem hogy 3-4x kel éjszaka mert szopizó babák sokszor kelnek cicizni éjszaka de hogy délelőtt 11-ig alszik az sztem nem normális!
Én úgy csinálnám hogy minden reggel fél órával hamarabb kelteném és értelemszerűen az ebédet a déli alvást az esti fekvés időpontját is előrébb hoznám fél órával míg el nem juttok egy "átlagos,normális"napirendig(8-kor kelés,délben ebéd majd alvás kb 2-3-ig este fekvés 8 körül sztem ez ebben a korban ideális napirend)
Az éjszakai kelést meg túl kel élni mert ilyenkor olyan sok minden miatt kelhet:fogzás,mozgásfejlődés,szeparációs szorongás stb!
neharagudj meg de sztem ezzel nem kell sehova fordulni hanem rendbe kell tenni a napirendet!Mert végül is nem extrém rossz alvó a gyereked mert megalussza a korának szükséges órákat csak elvagytok csúszva az órával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!