Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor tért át a babátok a...

Mikor tért át a babátok a napi 1x alvásra? És úgy is maradt?

Figyelt kérdés

1 éves babám kb 1 hete áttért a napi 1x alvásra. Ennek nagyon örültem, mert hátha így az éjszakáink is jobbak lesznek idővel (jelenleg 5-8x kel). De úgy látom nehezen viseli, álmos és nyűgös.

Szóval korai még egy ilyen pici babának a napi 1x alvás (1,5-2 óra)? Hagyjam visszatérni a 2-re ha úgy alakul?

Nálatok változtatott ez valamit az éjszakákon?

2014. máj. 1. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Érdemben sajnos nem tudok válaszolni, mert az én babám a 3alvásról a kettőre tért át, csak az a kettő hosszabb lett. 2x 2órát alszik, 10hós. Kisbarátja 15hósan már csak 1x aludt, akkor viszont 3órát. Én is remélem, hogy 1éves korára majd csak 1et alszik. Unokatesó 1éves elmúlt, 3x alszik de csak ilyen 40p-1órát. Szerintem nincs baj azzal, hogy 1-er alszik, maximum lehet, hogy rövid. Én visszaaltattam, amikor 1óra után felkelt, és 1het alatt "megtanulta", hogy 2órát aludjon.

Egyébként Ő is 5x kel éjszaka és cicizik...

2014. máj. 1. 10:34
 2/6 anonim ***** válasza:
környezetemben lévő kisgyerekek mindegyike 12-13 hónapos kora körül tért át az egyszer alvásra. Ha nálatok nem működik, akkor várj még vele, nem kell elsietni. Ez az átlag, mármint, hogy egy éves koruk körül térnek át, de a kivétel erősíti a szabályt. ((Legszívesebben én is napi 2-3x aludnék.))
2014. máj. 1. 10:45
 3/6 anonim ***** válasza:
A fiam 1 éves kora körül tért át, de akkor is 1-1,5 órára aludt, éjjel kicsit jobban, de kelegetett így is. Lányom kicsit korábban, 10 hónapos kora körül, együtt alszanak 1,5 órát kb., viszont a lányka éjjel azóta jobban és többet alszik.
2014. máj. 1. 10:50
 4/6 anonim ***** válasza:
13hos kora korul kezdte el. De mar igy 11-12 korul alszik el es 2-3 orakat alszik. Az ejjelt ugyanugy mint eddig teljesen atalussza.
2014. máj. 1. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Kb 9 hónaposan tért át az egyszeri délutáni alvásra a kisfiam. Eleinte hamarabb elfáradt, de nem volt hajlandó délelőtt aludni. Most 18 hónapos, 2-2,5 órát alszik délután, éjszaka pedig 21-7ig.
2014. máj. 1. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekünk másfél hónapba telt, mire sikerült átállni teljesen. Sokszor hittem azt, hogy még korai, de amikor már huszadjára nem akart aludni délután, akkor úgy döntöttem belenyúlok, pedig nem akartam.

Most 3/4 12-13:30-ig alszik nappal. Este fél 8-ig bírja.

Eleinte egyik nap egyet másik nap kettőt aludt.

Pontosan 13 hónapos korára állt át teljesen. Ha nem fogzik éppen akkor jobban alszik így, de ha igen akkor sokszor felkel.

2014. máj. 2. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!