Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 3 hónapos babám nagyon keveset...

3 hónapos babám nagyon keveset alszik, miért? Adjatok tanácsot!

Figyelt kérdés
Éjszaka kb 7-8 órát maximum, nappal összesen 3 órát maximum. Szerintem ez nagyon kevés, már rengeteg dolgot kipróbáltam (ringatás, éneklés, kiságyban simogatás, babahinta, cumi) de max 1-2 alkalommal sikeres egy módszer. Jelenleg csak a séta közbeni alvás a tuti. Már baromi fáradt vagyok...
2014. ápr. 15. 07:57
 1/9 anonim ***** válasza:
nálunk ugyanez volt, de igazából nem nagyon változott a helyzet. Egyedül a hordozókendő, a séta közbeni altatás és néha az adamo hinta használt, de az sem mindig. Mindenki azt mondta, egy ekkora gyerek egész nap alszik... hát ja, úgy látszik nem mindenkinél ez a helyzet
2014. ápr. 15. 09:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Legalább nem vagyok egyedül :), nálunk a hordozókendő kb 10 percig jó, utána már nyöszörög. De a hinta néha bejön, de nem mindig.
2014. ápr. 15. 09:50
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Van ilyen típusú gyerek: többemberes babának hívják. Persze ez nem egy betegség, és nagyon nem egyformák az ilyen babák, de van néhány közös nehézség, amivel a szüleiknek meg kell küzdeni - pl. az átlagnál jóval kevesebb és nyugtalanabb alvás. Sajnos sok szakember sem veszi ezt tudomásul, és csak hajtogatják a tuti (és egymással persze ellentétes) altatási módszereiket, amivel összesen annyit érnek el, hogy úgy érzed: te csinálsz valamit rosszul, pedig ez nem így van. A sétálva altatás ezeknél a gyerekeknél alap. Viszont irgalmatlan fárasztó, és ahogy nő, nehezedik a baba, egy idő után egyszerűen kivitelezhetetlen. Kérj segítséget egy hordozási tanácsadótól: ha karban sétálni szeret a babád, kendőzni is szeretni fog: jó kendőben jó helyre jól megkötve. Senki nem születik kendőkötő profinak, viszont pár jól irányzott, személyre szabott tipp, kritikai észrevétel segítségével fél óra alatt megtanulható. A te napjaidba is minőségi változást hoz, ha nem szakad le folyton a karod-hátad (a kenguru egyikőtöknek sem jó erre a célra), illetve ha a gyerekringatást össze tudod kötni pl. a takarítással vagy a bevásárlással. Nem beszélve a jó érzésről, hogy végre nem sír keservesen, hanem kapirgálva szuszog vagy kukucskál a hátadon. 

Az én kisfiam újszülött korától 15 hónaposig napi 8-9-10 órát aludt összesen (éjjel egyhuzamban 6-ot, a többit 20 perces részletekben). Senkinek sem kívánom. Mindannyian HALÁLOSAN kimerültek voltunk – ő is. Biztatásképp: a legtöbb babánál 3 hónapos kora után, ahogy fejlődik a mozgásuk és kitágul a világ, elmúlik a nehezen alvós, nyűgös korszak. Kúszós-fölfedezős korukra annyi inger éri őket minden percben, hogy ájultan alszanak órákig.

Természetesen nem mindenki, ahogy az enyém sem. Viszont aztán ahogy az utolsó foga kibújt (18 hónaposan), mintha kicserélték volna a gyereket. Azóta kipihent, jókedvű, és este és délután mese és puszi után egyedül bemászik az ágyába, kéri, hogy csukjam be az ajtót és elalszik. Igen, megtanult egyedül és ringatás nélkül elaludni, amikor eljött az ideje és már nem volt rá szüksége. Magától, idomítás és sírni hagyás nélkül.

Most – 2,5 évesen - sem alszik sokat (8,5 óra éjjel + 1 óra nappal) és most is fölébred minden neszre (túlhalló, mint közben kiderült), de ez már sokkal közelebb van a „normálishoz”. És neki elég. Tulajdonképp ő az igazán JÓ alvó, mert az átlagnál jóval rövidebb idő alatt kipiheni magát. Szerencsés alkat, remélem, egyetemista korára is így marad. 

A lényeg: nem, nem vagy egyedül és nem te rontasz el valamit. A megoldást az elnevezés is sugallja: ha csak lehet, több embert kell mozgósítani (pl. a háztartási munkákhoz vagy egy-egy babakocsis sétához), mert egyedül nem megy.

Többemberes babákról itt olvashatsz rengeteg elsőkézbeli tapasztalatot: [link]

Kitartást és mielőbbi kiadós alvást kívánok.

2014. ápr. 15. 11:41
 4/9 anonim ***** válasza:
szia! Az enyém még csak két hónapos lesz a héten, de ugyanezzel szenvedünk... az éjszakát végigalussza, nappal nem hajlandó, de ordít a fáradtságtól. Én is mindent kipróbáltam, a babakocsi és a cicin alvás működik, de ahogy megáll a babakocsi, vagy leveszem ciciről, rögtön kipattannak a szemei... Úgy tűnik mi így jártunk :)
2014. ápr. 15. 11:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást, sokkal jobban érzem magam! :) Nálunk is cici a babakocsi mellett és ahogy lerakom felébred.
2014. ápr. 15. 12:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Hasonló a szitu! Nekem is 3 hónapos a kislányom, este 9 körül sikerül lerakni, reggel 7 körül ébred - ez elvileg jó (2x kel enni). De a nappal! Addig alszik, amíg megy a babakocsi a feneke alatt, illetve kézben napközben - előtte sétálva altatva (de. háromnegyed óra, du. is kb. ennyi). Néha sikerül berakni az ágyába, vagy alszik az Adamo hintájában, de általában ez sem több 40-45 percnél. Nagyon várom, hogy beálljon már valami napirend, talán akkor már képes lesz hosszabb időt is aludni..
2014. ápr. 15. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:
nekem sem jobb,most 23 hónapos,de mostanra sem lett még jobb az alvása,pedig nagyon reménykedtem,de inkább egyre rosszabb..ezt dobta a gép,a másik kettő lányom még most is többet alszik nála,pedig ők már nagyok,10 év felettiek..
2014. ápr. 16. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Az en fiam is ilyen kicsit javult a helyzet. Neki nagy az alvasigenye de allandoan felebred nappal es ejszaka is. Most 7,5 honapos. Nekem a hordozokendo segitett. Regebben abban aludt legalabb nap 1x. Mar eleg nehez de ha megyek vhova ott alszik. Ha napkozben nyugos itthon is felveszem van h.abban elalszik le tudom tenni. Szoval hasznos. Nyugtataskepp nappal mar neha nem ebred meg hanem alszik egyben nagyobbat. Ejszaka 3 honapos koraig 2x kelt mostansag 3-4 vagy v.tobb. szoval barmi lehet...:) es tudom h.nem en rontottam el o ilyen...majd valtozik. Szoval a LENYEG: keresd meg a leheto legkenyelmesebb modot az alvasra (aludjon napi 1xkendoben addig hazimunkat vegzel napi 1x egyutt amikorbtebisnpihensz akar) ugy h. O is es Te is kipihent legyel es mindenki boldog lesz.
2014. ápr. 17. 16:37
 9/9 anonim ***** válasza:

3 honapos a kislanyom.

Tapszeres.

Este 8-tol alszik reggel 6-ig nagyjabol.

Szerencsesek vagyunk vele.

Vacsi utan puszi es mar megy is az agyba,betakargatom a jo meleg dunyhaval es alszik.

Nincs ringatas vagy simogatas.

Abbol bosegesen jut neki egesz nap.

A napkozbeni alvasok is ugyanilyen egyszeruek.

Amikor elfarad betesszuk a jarokaba,cumi,pled,pelenka es alszik.

(A pelenkat rahuzza a fejere):)

Ha pedig az idojaras es az en idom is engedi,akkor amikor elfarad es aludni szeretne kimegyunk setalni.

2014. ápr. 20. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!