Akinek kezdetektől rossz alvó volt a gyermeke, mikortól aludt már jobban, "normálisan"?
1 éves a gyermekem, de pár hetet leszámítva szinte alig aludtunk rendesen eddig. Hol ezért, hol azért kell felkelni hozzá éjszakánként. Nappal sem volt soha egy mintaalvó.
Nekem olyan 2 éves korhatárt mondtak, hogy addig "érik az idegrendszere". Valóban?
Egy fáradt szülő, a sok közül.
Jaj, ne ijesztgess! :)
Pozitív példákat is írjatok légyszi, ne csak az elrettentőseket!
Az én fiam 16 hónaposan kezdett jól aludni, akkor hagyta abba a szopit. Amíg szopott, fájt a pocija, és erre sajnos utólag jöttünk rá, azt hittük laktózérzékeny. Nagyon durva 16 hónap volt, éjjelente sokszor 20x is felsírt. Most is megesik néha, hogy többször felkel, most pl. a szemfogai jönnek és azért. De már többször van, hogy csak 1x-2x odaadom a cumisüvegét és annyi.
nem nagyon lehet megmondani előre, meddig fog tartani, én se láttam már néha a végét. De tény, hogy tényleg vannak gyerekek, akik még 3-4 évesen is többször felkelnek, sose tudni, lehet az enyém is közéjük fog tartozni, még csak 2 éjszakát aludt át, most másfél éves.
Bocsi :)
Nem ijesztésnek szántam, egyszerűen ez a helyzet nálunk. Én már kezdek beletörődni, hogy ő ilyen. Egyik ismerős családban a kislány azóta jó alvó, hogy iskolás. Ott ugye nincs délutáni szunya, egész nap figyelni kell, és kellő képpen kifárad a lány ahhoz, hogy este 8-kor már aludjon mint a bunda. Egészen reggelig.
Engem meg azzal rémisztget egy másik anyuka, hogy az ő kislánya is fél éves koráig aludt jól, utána "romlott el" , szóval ne dicsekedjek azzal, hogy milyen jó alvó a kislányom, merthogy úgyis meg fog változni... remélem nem. :)
(Egyébként én is várok pozitív példákat a fiamat illetően)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!