Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 1 hónapos lányom miért nem...

1 hónapos lányom miért nem tud elaludni?

Figyelt kérdés

Nem fáj a hasa, mert ha felveszem vagy esetleg valamit csinálok vele, akkor nem üvölt.

Mindig próbálkozom azzal, hogy éhes-e.. sosem kér többet enni. Illetve 100-ból 1× ez a problémája.

Mindenen átmegyek (pelenka, fekvőpozíció váltás), de nem azokkal van a baja.

Sosem várom meg, hogy túl pörögje magát. Ha látom, hogy már nem bírja, akkor irány az ágy.

Viszont nem tud elaludni.. próbálkoztam a "kiveszem, megnyugtatom, beteszem" dologgal, de nem igazán működik.

Simogatom a hátát, paskolom a popsiját, suttogok neki, éneklek, próbálok monoton zajt kiadni magamból (susogok).

De semmi nem válik be.. a babakocsiba pedig egyből elalszik, gondolom, mert ring a segg* benne.

Viszont erre nem szeretném rászoktatni.

A védőnőm szerint hozzászoktattam ahhoz, hogy kézben ringatom.

Mióta hazajöttünk a kórházból ez egyszer sem fordult elő. A kórházban is azért csináltam (2 alkalommal az 5 napból), mert éjszaka úgy üvöltött, hogy már nem volt ötletem, hogy mit csináljak vele. Igaz, ez akkor sem jött be..

Megmondom őszintén, hogy nem akarom kézbe, se mellre (tápszeres amúgy is sajnos), se máshová szoktatni.

A kiságyát csak alvásra használjuk, már ha sikerül elaludnia.

Többen tanácsolták (idősebbek), hogy kapcsoljam be a porszívót vagy a hajszárítót és majd ettől elalszik. Ha kell, akkor hosszabb ideig menjen.

De ez meg olyan "durva" megoldás nem?

Vagy tényleg ezzel járnék jobban?

A védőnőm még ajánlotta a homeopátiás szereket. Mint pl. sedatif pc.

Ez jó lenne?

2014. márc. 5. 09:43
 1/6 anonim ***** válasza:
mennyi alszik? mennyit van fent? ha fent van sir, látszik hogy álmos? Sok baba nem alszik sokat egyszerűen nem igénylik de esteleg a szorakoztatást igen. Barátnöm kisfia ilyen születésétöl. Nem álmos elvan, igaz sokszor igényli hogy szorakoztassák, de aludni kb napközben 2-3 órát aludt születésétöl fogva többet nem. Most 7 hónapos napi 1-1,5 órát alszik délután azt is séta alatt a kocsiban, éjjel nagyjából alszik. Ök is aggodtak de a szakemberek mondták hogy vannak ilyen babák.
2014. márc. 5. 10:03
 2/6 anonim ***** válasza:
A porszívó/hajszárító/autó hangja tényleg megnyugtatja őket, egyáltalán nem durva megoldás, sőt. :) Vannak olyan játékok is, amik direkt "fehér zajt" adnak, az én fiam is sokszor alszik el arra. Nálunk az vált be, hogy az ölembe vettem a szoptatós párnát, rá a gyerkőcöt, látott engem, és az ölemben 2 perc alatt elaludt, rázni/ringatni sem kellett, nekem sem kellett az ágya fölött görnyednem, vagy őt cipelnem fel-alá a lakásban. Utána simán visszatettem az ágyba, aludt.
2014. márc. 5. 10:06
 3/6 A kérdező kommentje:

1 órát van fent evéssel együtt. Amint közeledik az egy óra vége elkezd nyűglődni.

Ha hagyom, hogy ébren legyen még és túlpörög, akkor kétségbeesetten sír.

Gyorsan veszi a levegőt és a jellegzetes babasírással sír.

Van, hogy ilyenkor már megnyugtatni sem tudom. Hiába veszem fel vagy próbálok bármit csinálni, egyszerűen semmi nem hatja meg. :(

2014. márc. 5. 10:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Mostanában ezt figyelem:

[link]

Lehet, hogy hül.eség, de 1-2-t már felismerek belőle. Főleg, ha éhes sírást ad ki.

Szóval amit írtam, hogyan sír az rögtön az első "Owh: álmos vagyok".

Viszont nem tudom hogy altassam el :((

Annyira kétségbe vagyok esve, hogy nem tudom anyaként, hogyan kell pl. elaltatni egy gyereket.

2014. márc. 5. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

sok baba nem alszik el magától és igenis klel neki a ringatás ettöl még késöbb fog tudni aludni egyedül. iLYNEKOR MÉG NAGYON IGÁNYLI A KÖZELSÉGEDET. elkapatni nem lehet.

Sok hasznos dolgot mond nézegesd végig a videókat.

http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

2014. márc. 5. 10:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj minket is ezzel riogattak, hogy hozzászoktattuk... ugyanígy csak ringatással aludt el aztán egyszer amikor megébredt a férjem ment át hozzá, és elkezdte lökdösni a kis seggét, és visszaaludt (a hát simogatást, paskolást meg hasonlókat előtte próbáltam és nem hatotta meg...) Azóta így alszik el a kiságyban... Próbáld ki hátha sikerül... szerintem olyan neki mintha ringatnád :D
2014. márc. 11. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!