4 honaposom ritkan alszik el egyedul. Elrontom?
Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás. Ajánlom! ;)
Egy baba teljesen másképp alszik (el), mint egy felnőtt. Az (el)alvás mikéntje nem a tanulástól függ, hanem a gyerek idegrendszerének az érettségétől. Persze meg lehet őt már "tanítani" most is elaludni, egyedül, de ez inkább rászoktatás lesz, nem észbeli tudatos folyamat. Nem megtanulni fogja, hanem muszájból alkalmazkodni hozzá. (Olyasmihez, ami a számára nem természetes egyébként.)
A legtöbb gyerek valamikor a kisgyermekkor vége felé válik biztosan képessé egyedül és gyorsan elaludni. Úgyhogy nem (akkor sem) teszel semmi rosszat vele, ha hagyod, hogy úgy működjön, ahogyan az a számára megvan írva. :)
Ugy gondoltam ,en is irok egy ket sort , igaz meg nincs gyerekem .
Anyukam elmeselesbol , es az emlekeimbol , tudom h en nap kozben soha nem aludtam , meg akkor sem ha ott volt mellettem vagy dajkalgatott ,max akkor ha alomba sirtam magam , tizkor fekudtem es negykor mar keltettem ,soha nem aludtam el gyerkken amikor anyukammal lefekudtem aludni napkozbe ,ovadaba sem .
Ez mostanaig meg maradt , keson fekszem es koran kerlek . Kialszom magam mindig,soha nem vagyok almos .Es ugy erzem ,h a fel eletemet nem az alvas tolti ki , ha haza jovok munkabol ,nem az a elso h lefekudjek pihenni -eleg sok embert ismerek aki igy csinaja . Ja es tesom az ellentetem volt kiskoratol mostanaig .Szoval szerintem a kicsi ha felno ,egy ilyen kicsi aktivos emberke lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!