Szólnátok a felettetek lakóknak vagy ez még belefér a társasházi együttéléssel járó kellemetlenségekbe?
Szerintem csak még jobban ordítana az apuka a gyerekkel, hogy még a szomszédokat is zavarja. De minek éjjelre víz?
Szerintem elég lenne éjjel kicsit ha ti is hangosabban nyugtatgatnátok a fiatokat, az felhallatszik, talán észrevenné magát. Nálunk pl. a sima beszédet is hallani éjjel.
Szia,
Nekünk is volt ilyen felső szomszédaink, még sokkal rosszabb ha szólsz érte. Én szépen jeleztem a problémát az "úrnak és a hölgynek" ezért szándékosan ránk álltak olyannyira, hogy a gyereket ugráltatták, hallottuk minden egyes szavukat azt is ahogyan biztatták a gyereket a toporzékolásra. De amikor már a fiam se volt képtelen tanulni délutánonként a zaj miatt és éjszaka szándékosan verték a falat, még egyszer megpróbáltam beszélni velük de akkor kb. rá 1 hétre már beszereztek egy kutyát is és annak dobálták a labdát.. Sajnos egyes lakások olyan rosszul vannak kialakítva, megértem én, hogy nekik is megvan a saját maguk magánélete de nem voltak azzal tiszteletben, hogy alattuk lakunk..
Mivel ők szociális alapon kapták a lakást és mi voltunk a tulajdonosok így nekünk kellett lépni előre, mert az önkormányzat nem tett semmit, és bár a rendőrség is csendháborítás miatt jelentette az önkormányzatnak de semmi. Eladtuk 2 éve és elköltöztünk. Így tudtuk megoldani a problémákat. Sajnos ez van, ők védve voltak mi meg elvesztettük a bele fektetett pénzünket.
Sajnos egyes epuleteknek nagyon rossz a szigetelese es a zajkoszob is mindenkinel mas.Mi egy uj epitesu tarsashazban lakunk,a szomszedoktol szerencsere csak minimalis mertekben szurodnek at a zajok(pl ha nalunk senki nem mozdul es teljes csend van,akkor talan meghallom a szomszedban siro babat,de beszedet vagy eletvitel szeru cselekmenyeket nem)Az emeletrol semmit nem hallok.
Akkor szolnek,ha atlepne az eletvitelszeru zajkorlatot.Pl ha apuka valoban direkt uvolt,csapkod az ejszaka kozepen nap mint nap.
A zajkuszobrol pedig annyit,hogy nemreg koltozott alberletbe a szomszedba egy par kisbabaval,akik mindent hallani velnek,es napi szinten ejszakai butortologatas zajarol panaszkodnak az emeletrol,amit rajtuk kivul meg senki nem hallott:D Mellesleg a folottuk levo lakas mar 1 eve uresen all:D
Nem haboznék, szólnék nekik. Nálunk is hason volt, de akkor még nem volt meg a kisfiunk és szerencsére az a család el is költözött, de jöttek újak:
14 hós kisfiúval lakunk egy 6 emeletes téglaház 6. emeletén, de a 7. emeleten lakók rendszeresen zavarnak minket... Igen, ugyanis valaki úgy gondolta, hogy neki abból kó pénze lesz, ha egy nem lakásnak, hanem mosókonyhának épült helységből lakást csinál.
Kisfiam déltől 2-ig alszik napközben, a fenti lakó pedig rendszeresen ekkor találja ki, hogy fúr vagy farag, esetleg dekopír fűrésszel vág valamit!
Az elején szépen szóltam nekik, de néhány hónap után elegem lett és leordítottam a haját e fejéről és a lakás tulaját is felhívtam. Most már csak a tulajt hívom, ha gond van, egyszer majd megelégeli és kirakja őket.
Nekünk hasonló helyzetben költözködés lett a vége. Sajnos. De előtte mi is megpróbáltuk szóban rendezni a dolgot. Ki tudja, hátha nem tudják, hogy mennyire áthallatszik minden... Szerintem a határ ott van (mármint hogy mikor szóljunk), ahol már a ti mindennapi életetekre van negatív hatással az egész, mert jogaik nem csak nekik vannak, de nektek is!
Avval teljesen egyetértek, hogy a kiabálás, azaz a felnőttek zavaró viselkedése miatt célszerű szólni. Hátha sikerül... Már csak azért is érdemes megpróbálni, mert manapság költözni nem egyszerű dolog, pláne nem kisgyerekkel. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!