0-18 kg-os ülést lehet használni mondjuk 19 kg-osan ha egyébként kényelmesen belefér?
Concord Ultimax ülésünk van, jelenleg még az utolsó előtti fejtámla állásban használjuk, a lányom 17 kg jelenleg. És szöget ütött a fejembe, hogy ha túllépi a 18 kg-ot, de mégis hosszra jó lesz, akkor ugye még lehet használni???? Józan ésszel azt gondolom, hogy lehet, de szerintetek? :)
Ugye a súlyhatár csak irányszám?!
Köszi, én is így gondolom :)
Igazából nem is biztos, hogy több lesz a súlya, míg jó lesz, csak érdekel más hogy gondolja...
Irányszám, igen. De azért komolyan kéne venni. Mindegy, hogy mennyire kényelmes. Nyilván fél kiló nem számít.
Egyébként sokkal nagyobb súllyal terhelik az üléseket, mint ami rá van írva, de úgymond "garanciát" 18-ig vállalnak.
2. vagyok. Mégiscsak leírom!
Felelőtlen vagy, ha nagyobb súllyal is beleteszed a gyereked!
A kérdés pillanatnyilag csak elméleti, mert az is lehet, hogy nem lesz nagyobb a súlya és időközben kinövi.
De az én véleményem továbbra is az, hogy egy 19 kg-os gyereket bele lehet ültetni, mégis szerinted mi történik? Nem bírja el a biztonsági öv, amivel rögzítve van?! :) Tökélesen belefér, nem lóg ki a feje. Szóval akkor magyarázd el, mégis mit okozhat az a plusz 1 kg?
Akkor lassabban írom, hogy megértsd:
A gyártó 18 kg-ig vállal garanciát: ha baleset történik, téged úgy megbüntetnek, mint a huzat, mert veszélyeztetted a gyereked.
De nem ismétlem magam.
Örülök, hogy felsőkategóriás a gyerekeülés, ez valóban fontos. Mellékesen, ha már a "kézzel hajlíthatóságról" van szó: azért hajlik, hogy nagyobb ütközési energiát tudjon elnyelni. A Concord is hajlik.
Érdekes, hogy lepontoztál, hiszen én is csak elméletben írtam, amit írtam :) "Felelőtlen vagy, ha... " Nálam is ott a feltételes mód:)
Hagyjuk, meddő vita, főleg a lekezelő stílusodban nem kívánom folytatni.
És a kézzel hajlíthatóságra gondoltam, és nem, a mi ülésünket nem lehet kézzel hajlíthatni, nyugodtan hidd el :)
Azt azért megnézném, hogy megbüntetnek azért, mert nem 18 kg a gyerekem a 18 kg-os ülésben, hanem 19, majd biztos igazoltatáskor leméri. HA tökéletes a mérete az ülésnek, nyilván eszébe sem jut senkinek, hogy elhagyta a súlyhatárt. És az is érdekes, hogy szerinted fél kg nem számít, 1 kg viszont már felelőtlenség....
Hát akkor még inkább tartom felelőtlennek azt, aki 10-20 ezer forintos ülésbe ülteti a gyerekét. Az persze gondolom a te olvasatodban nem az, mivel a rendőr nem büntet érte...
Jah a pontozáshoz pedig egyedül kevés vagyok, ezt tudhatnád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!