Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ti babátok is csak babakocsiba...

Ti babátok is csak babakocsiban ringatva hajlandó aludni?

Figyelt kérdés

Az én babám 5 hónapos lesz és 1 hónapos kora óta alszik nappal babakocsiban.

Naponta három alkalommal szokott aludni.

De ez olyan alvás hogy maximum 1 órát alszik egyedül úgy hogy nem mozog a kocsi alatta, persze ringatás mellett alszik el.

Azután felébred , csukja a szemét de nyöszörög aludna de árja a ringatást és amikor ringatva van akkor vissza alszik de egy idő után ismét felébred arra hogy nem megy alatta a kocsi és van mikor a közelben kell lenni és készenlétben lenni.

Így képes 2-3 órahosszát is a babkocsiban tölteni, hogy szakaszosan alszik.

Már próbáltam hogy amikor legelsőnek így felébred kivettem a kocsiból de akkor még nagyon fáradt volt és csak nyűglődött a következő alvásig.

Nappal lényegében olyan 6-7 órákat tölt babakocsiban.

Éjjel mostanában egyre rosszabbul alszik gyakran felébred és csak evéssel alszik vissza, de lényegében végig csukva tartja a szemét.

Gondoltam arra hogy túl sokat alszik nappal és éjjel azért nem.

Mert reggel alszik a legtöbbet és ahogy jön az este úgy egyre kevesebbet és egyre nehezebben alszik el.

Este alszik el a legnehezebben fél éjjel még csak 3 óránként ébred enni de hajnalban már óránként ébred.

És fél 5 fele már fenn van másfél órát.

Szóval ti mit tennétek a helyemben?

Ha ringatom azért nem tudom csinálni a dolgom ha fenn van akkor azért nem.

Mikor jön már el az az idő hogy egyedül ringatás nélkül is el tudjon aludni .

Jahh és éjjel az ágyába alszik de ismét rászokott hogy a babakocsiban alszik el ringatás mellett és úgy tesszük át az ágyába.

Miért nem tud hosszabb ideig aludni?

Mi zavarja meg?

25 fok van a szobában elég fülledt levegő van benn. De 1 szobával odébb már 8 fokkal kevesebb mert csak a mi szobánkban van pluszban melegítő.

Csak éjjelre kéne bekapcsolni a melegítőt?

2014. febr. 8. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Szió

Egyrészt azért mert így szokattad meg és szokja meg. Nem valami jó ha 6-7 órát tölt babakocsiban nappal. Másrészt pedig a 25 fok túl sok a babának, melege lehet, hamarabb kiszárad és álmatlan is lehet ezen okok végett.

Küldök egy linket neked, érdemes elolvasni, hasznos infokat ír le:

[link]

2014. febr. 8. 10:36
 2/4 anonim ***** válasza:

egyszerűen csak megszokta hogy így alszik el. akkor fog ringatás nélkül aludni ha majd átszoktatod arra.

a 25 fok és fülledt levegő az nagyon rossz neki. az enyémek 22 foknál nem aludtak melegebb szobába. jól értem hogy nappal 3szor alszik 1órát? ez nem olyan sok hogy éjszak ez miatt ne aludjon.

írd le hánytól hányig (mikor ) alszik

2014. febr. 8. 10:39
 3/4 anonim ***** válasza:

a gyerekeknek 3 éves korukig kb. segíteni kell az elalvásban, nem megy az úgy magától még nekik.

de vannak kivétel babák persze, akik önállóak is tudnak lenni, de ritka hogy így legyen.

nem mindegyik baba alszik sokat napközben, sőt, inkább a többség 3 hónapos kora után jó, h négy órát tölt el alvással nappal, de ez idővel még megint csökken.

azért hiszi azt sok anya, hogy ő valamit rosszul csinál, mert a büszke anyukák szétdicsekedik magukat, hogy mennyit alszik napközben a picikéjük. a többiek meg nem mondanak semmit, azt hiszik, rossz anyák, mert az ő gyerekük nem alszik annyit napközben.

és hogy hogy alszik a baba, az tényleg szokás kérdése is, de az anya és a baba közösen alaktja ki a dolgait, így ha ez így alakult, ez a ti választásotok, és ezért jó is így, másra nem is kell hallgatni.

persze, ha neked ez valóban nem jó, akkor alakíts rajta, de csakis saját érzésed szerint, ne más tanácsa szerint, mert az lehet, nem passzol a babához és hozzád, és felborul a nyugalom, a kiegyensúlyozott légkör.

az meg hogy rosszul alszik, felébred, ezer okv lehet, lesz ez így még, és lesz másként is. folyton változik...

én pl. cicin altatok... tud a gyerek ringatással és magától is aludni, ha akarna, de ez a módszer nekem tuti és gyors :) szeretem szoptatni a babát, pedig 9 hónapos és 6 foga van. nem árt nekünk ez a módszer :)

nálunk is vegyes az éjjel. tegnap este 8tól aludt 5kor eszegetett, 7kor keltünk :) tegnapelőtt óránként ébredt éjjel, és reggel 6kor már hangosan dumált mellettem, teljesen felébredt. mindig változik.

ne aggódj, annak idején 1 éves korig a vidéken a parasztok bölcsőben ringatták a gyereket elalváshoz (papámmal beszélgettem erről) és egyenes hátú emberekké nőttek fel a gyerekek :)

20 22 fok és felette teljesen ideális a babáknak az alváshoz.

szerintem a babák többsége úgy van progrvmozv, h éjjel is egyen. csak a tápszerlobby világában ez nem olyan természetes. az anyatejes babám éjjel eszik (néha jó nagyokat, h magam is csodálkozom) és sose gondolom azt, hogy valami baja lenne :) 10 kilós a kis drága és egy vasgyúró, majd kicsattan az egészségtől és a boldogságtól :)

2014. febr. 8. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:
54%
3éves korukikg?-én már nagyon piciként megtanitottam egyedül elaludni.az első hónapban felváltva ültünk az ágy mellett-aztán mostanra nagyon szépen alszik magától-nincs cumi sem-pár napja bekapja a kis ujját-ficereg,forgolódik,gagyog-aztán alszik-igy a tesónak rögtön mehetek mesélni.minden baba azt szokja meg,ahogy csinálod.minél hamarabb kezded a leszoktatást,annál rövidebb lesz a dolog-persze,ha le akarod róla szoktatni..
2014. febr. 9. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!