Tudnátok altatásban segíteni?
van olyan játéka, amihez nagyon ragaszkodik? (cumi, plüss, szundikendő)
esetleg azzal próbáld meg altatni.
2014. febr. 1. 18:04
Ten-te baba tente itt van már az este..aszó má?
2014. febr. 1. 18:05
3/10 A kérdező kommentje:
Cumi és a kis takarója.De sajnos van,mikor fél órán át altatom fél 11kor!!!Napközben pedig borzalmas,hogy semmit sem tudok csinálni!
4/10 A kérdező kommentje:
2es! Te is így altatod a gyermeked????
nincsen gyerekem, de nálam kiskoromban bejött :)aszó má nélkül.
2014. febr. 1. 18:18
hűű hát én is megbolondultam volna ha egy 9 hónapost nem tudtam volna lerakni egy kicsit sem!
szó szerint egész nap fent van..??
nézd! ez csak rajtad múlik. rakd le a nappaliba (vagy ahol vagytok) hasra,tedd köré játékokkal-és egy kicsit hagyd "küszködni"-egy kis sírástól nem lesz semmi baja. napról napra próbáld pár perccel többet hagyni úgy hogy nem ölbe van. ha kitartó vagy (és naponta többszőr így teszel) meg fogja szokni.
az altatásnál is hasonlót tudok javasolni. ha evett/szopizott-egy kis dajkálás után tedd le,menj ki.amikor sír 1-2 perc múlva menj be és vigasztald meg(de lehetőleg ne vedd ki) aztán megint ki. ha tudod akkor nőveld az időt mielőtt bemész hozzá. ezt addig csinálni amíg be nem alszik. előszőr sok időbe telik.de aztán napról napra gyorsabban elalszik.
2014. febr. 1. 18:27
Vegyél egy SSC-t (vagy bérelj), pattintsd fel a hátadra, és mehet a munka :) Ő pedig lehet, hogy aludna végre, neki is szüksége lenne rá, meg neked is.
Nekünk állati sokat segített a hordozó.
Én kaptam a férjemtől egy ikeás poang (azt hiszem) fotelt, amibe becsüccsentünk és együtt ringatóztunk :) Most már csak mesélés van, esetleg éneklés az alváshoz.
2014. febr. 1. 22:33
Ez mindig így volt? vagy csak új szokás? Nekem 6 hós a fiam és én sosem hagytam sírni, mert úgy gondoltam, hogy meg kell tanítani elaludni. Honnan tudja, hogy kell aludni? Én is kaptam a férjemtől mire hazajöttünk a kórházból relax fotelt, mindig abba beleültünk az első három hónapban, énekeltem neki, még akkor is ha sírt közbe- ilyenkor suttogva énekeltem és abba kellett hagynia a sírást, hogy hallja :) Aztán 4 hónapos korától valahogy kialakult a napirend és már csak beteszem az ágyba és alszik. Szerintem a szokatás sokat számít, hogy hogy volt az elején. Mivel én 6 hetes kora óta dolgozok mellette, ezért megtanulta, hogy a játszószőnyegen el tudj játszani, most meg a járókát imádja- énekel stb. Nehéz ügy az biztos. Ráadásul amiatt is nehéz, mert nem lehet tudni, hogy épp nem egy érkező front miatt nyűgösebbe-e vagy a foga miatt és akkor ugye hiába akarod leszoktatni magadról. Amugy nem biztos, hogy az a megoldás, hogy rengeteg játéka legyen. Az én fiamnak 5 darab játéka van, plusz a játszószőnyegről lógó dolgok. Kitartás!!
2014. febr. 2. 11:21
9/10 A kérdező kommentje:
Már születése óta ez van. Mindig csak kézben volt el. Próbáltam azt a tanácsot is már,hogy beteszem a kiságyba és ha sír megvigasztalom,aztán vissza és így tovább….Most már ha nem sír akkor felül,játszik a plüssel,vagy éppen beszélget.4 hónapos volt mikor bedurvult a helyzet,azóta 20 percenként szaladgálok a kiságyhoz,mert mindig hasra fordul és sír.3 óránként eszik éjjel is.9 ig alszik,de én viszont nem tudok felkelni 9 előtt,mert úgy érzem magam,mint akit agyon csaptak…Járókába beteszem napközben,akkor kell eldöntenem,hogy eszem vagy mosdóba megyek.Mert 10 percet bír ki.Nagyon fárasztó és egyre rosszabb…
10/10 A kérdező kommentje:
Napközben 2szer 15 percet alszik.Ami nagyon kevés..nekem is és neki is...Akkor alszik többet,ha kiviszem babakocsiban sétálni.Köszönöm mindenkinek,aki válaszolt.Kaptam pár ötletet,amit kipróbálok!!!
Kapcsolódó kérdések: