Hogy altassam majd az újszülött babámat? Mit csináljak ha sír? (bovebben lent)
Hát elég érdekes, hogy még meg sem született a babád, de már most azon vagy, hogy hogyan vakarhatod le magadról minél előbb. Bár lehet, hogy a hozzáállásod változni fog, ha meglesz a babád, sokaknál történik ez.
Az első hónapokban bizony nem "fogsz kapni levegőt", olyan értelemben, hogy kb össze kell gyógyulni a babával, és átmenetileg mindent alá kell rendelni neki. Lehet, hogy szerencséd lesz, és olyan babád lesz, aki csak eszik és alszik, de ez ritka. A legtöbb baba nem tud egyedül aludni és rengeteg testközelséget igényel. És azzal nem rontod el, ha ezt megadod neki, ellenkezőleg. Azzal rontod el, ha magára hagyod, és azt tanulja meg, hogy nem érdemes jelezni, mert nincs reakció. Egyenes út egy szorongó, bizalomhiányos gyerekhez. Nem lehet "elkapatni" egy kisbabát, ezt felejtsd el.
Nézd meg ezt a videót, tanulságos és könnyen érthető: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4
Nem olvastam a többi hozzászólást, de nekem csak egyetlen tanácsom van: NE gondolkozz ezen! Egy újszülött még teljes szimbiózisban van az anyukájával, majd szépen összeszoktok, megérzed, hogy mi a jó neki. Én pl sose ringattam (szerencsére :) ), de mai napig cicin alszik el. Nekünk így volt jó, csendben nyugodtan összebújni és úgy elaludni. Ahányszor megpróbáltam könyvből, vagy tanácsok alapján nevelni (altatni vagy napirendre szoktatni), minden elromlott és tök nehéz volt visszaállni erre az összhangra ami köztünk van.
Az egyetlen amire figyelhetsz esetleg, hogy ha megnyugtattad (cicin, ringatva, akárhogy), akkor még félálomban tedd be a kiságyba, hogy kicsit azért szokja... de ezt se muszáj eleinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!