Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy altassam majd az újszülöt...

Hogy altassam majd az újszülött babámat? Mit csináljak ha sír? (bovebben lent)

Figyelt kérdés
Nem szeretnem elkényeztetett hogy állandóan ölbe keljen altatni....es hat az lenne a kerdes hogy ha beteszem a kisagyaba es sir nagyon.....akkor mit csinaljak vele hogy magatol elaludjon???? Es napkozbe mennyit lehet olbe hogy ne szokja meg???

2014. jan. 17. 14:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%

Hát elég érdekes, hogy még meg sem született a babád, de már most azon vagy, hogy hogyan vakarhatod le magadról minél előbb. Bár lehet, hogy a hozzáállásod változni fog, ha meglesz a babád, sokaknál történik ez.

Az első hónapokban bizony nem "fogsz kapni levegőt", olyan értelemben, hogy kb össze kell gyógyulni a babával, és átmenetileg mindent alá kell rendelni neki. Lehet, hogy szerencséd lesz, és olyan babád lesz, aki csak eszik és alszik, de ez ritka. A legtöbb baba nem tud egyedül aludni és rengeteg testközelséget igényel. És azzal nem rontod el, ha ezt megadod neki, ellenkezőleg. Azzal rontod el, ha magára hagyod, és azt tanulja meg, hogy nem érdemes jelezni, mert nincs reakció. Egyenes út egy szorongó, bizalomhiányos gyerekhez. Nem lehet "elkapatni" egy kisbabát, ezt felejtsd el.

Nézd meg ezt a videót, tanulságos és könnyen érthető: http://www.youtube.com/watch?v=aAMis5NOdG4

2014. jan. 18. 07:45
 12/13 anonim válasza:
Hidd el nem tudod elkényeztetni a pár napos, hetes babát.. Elég sokáig nem akaratból, hisztiből cselekszik, tapasztalatból tudom. És Neked is jól fog esni, ha a sírás helyett elégedetten szuszog a karodban. Igen, lehet eleinte ijesztően sokat lesz így, és rengeteget kéri a szopizást. De hidd el, ez a legjobb út, én végigcsináltam bizonytalan első babásként a sok szigorú "okos" tanácsra hallgatva mindent, hogy mihamarabb "önálló" baba legyen kislányom. Igaz ő rettentő sírós volt, ami csak növelte bennem, hogy mit rontottam el, de 2 hónap kínlódás után nem néztem az órát, ha szopni szeretett volna, nem hagytam sírni, hogy tanítsam. Fogtam, felvettem, szoptattam, ha kellett, és olyan 1-2 hét volt, vagy fogzás, akkor éjjel akár 5-6szor is. Lehet módszeresen nevelve hamarabb leszokott volna "rólam", de a nyugtatlan, sírós babám lassan nyugodt, kiegyensúlyozott lett, én pedig végre élveztem a szerepem. Oktattak a rokonok, hogy na mi lesz így, hogy kaphat ha akar ennyiszer cicit, de olyan jó volt látni, hogy magától - lassabban mint más - de 9 hónaposan 9-10 órát alszik éjjel, jókedvű, nyugodt baba. Persze volt/van ritka éjszaka, hogy felébred, ha maga nem nyugszik meg, megyek, kivárom, míg megnyugszik. Ma lassan 2 éves, anyás persze, de magától lemondott az időnkénti éjjeli ügyeletemről a kanapén, szerintem elégedett páros vagyunk, és a sok szoptatás eredménye az lett, h a nem kevés kg-imat leadtam.
2014. jan. 19. 13:45
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a többi hozzászólást, de nekem csak egyetlen tanácsom van: NE gondolkozz ezen! Egy újszülött még teljes szimbiózisban van az anyukájával, majd szépen összeszoktok, megérzed, hogy mi a jó neki. Én pl sose ringattam (szerencsére :) ), de mai napig cicin alszik el. Nekünk így volt jó, csendben nyugodtan összebújni és úgy elaludni. Ahányszor megpróbáltam könyvből, vagy tanácsok alapján nevelni (altatni vagy napirendre szoktatni), minden elromlott és tök nehéz volt visszaállni erre az összhangra ami köztünk van.

Az egyetlen amire figyelhetsz esetleg, hogy ha megnyugtattad (cicin, ringatva, akárhogy), akkor még félálomban tedd be a kiságyba, hogy kicsit azért szokja... de ezt se muszáj eleinte.

2014. jan. 21. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!