Én ezt már nem birom! Bármilyen tanácsot elfogadok, hátha valaki tud újat mondani?
1 éves a lányom,születésétől anyatejes.A nappali szopikat szépen elhagyta magától,már csak 2-3x cicizik.Az éjszakák viszont pokoliak.Már nem bírom.Éjjel is 20x kelt,és csak cicizni akart,nehezen alszik vissza.Ha vissza is alszik,15 perc mulva ébred,és megint cicit követel,ha nem adok neki,akkor nem alszik vissza,felkel,feláll,üldögél,beszélget,játszik a sötétbe.
Már nagyon kivagyok :'(
Valakinek valami hasznos tanács??Amit próbáltunk már:
Nurofen,Panadol,Germicid kúp,homeós szerek,bőséges vacsora,melegebb-hidegebb szoba,víz,tea cici helyett,de nem fogadja el,sétálunk kint minden nap 1-2 órát.
Most nem jön a foga,semmi baja.
Köszönök minden hasznos tanácsot!!
Első babás hulla fáradt anyuka
Annyira megértelek!
Az én fiam 13 hónapos koráig csinálta ezt. De tapasztalatom szerint ők jobbak éjszaka, mint a lányok.
A kislányomat ekcéma miatt választottam el. Míg el nem választottam ezt csinálta...
Az éjszakai tejcit hagyta el a legnehezebben. Nappal és este - hamar lemondott róla. Őt magam mellé fektettem, mert nem bírtam a gyakori felkeléseket, óránként vagy gyakrabban kelt, ráadásul vissza kellett mennem dolgozni is. Ezzel együtt nem bátorítalak arra, hogy elválaszd, az a világ legcsodálatosabb dolga amikor szopizik. Inkább vedd oda magad mellé (már ha jónak látod). Akkor neked sem kell felkelned hozzá.
A kislányom 29 hónapos koráig szopizott. Azóta átalussza az éjszakát és ma már a saját ágyában van. Most 31 hónapos.
Nálam az vált be, hogy nem vettem ki az ágyból, nem énekeltem, max annyit mondtam, éjszaka van, aludj. Ha sírt, simogattam, ott voltam vele, ha kimentem és újra kezdte, 1-2 percen belül újra bementem.
De nem volt cici és az ágyban kellett maradni. Egy nehéz éjszaka volt, pár néhányszor ébredős, utána már aludt. Igaz, nálunk ennyire nem volt rossz a helyzet.
Az enyémek is ezt csinálták egy éves koruk környékén. Őszintén megmondom, én ekkor leszoktattam őket az éjjeli szopiról. Nem kell egyedül hagyni, nem kell magában bőgetni, úgy is visszaalszik, ha ringatod vagy fogod a kezét. Ez egy rossz szokás, ami neki sem jó, hiszen nem tud normálisan aludni, rád nézve meg kimondottan káros. Alvásmegvonással kínozni lehet, és ha ez még sokáig folytatódik, akár a gyerekben is kárt tehetsz a kimerültségtől (nem arra gondolok, hogy falhoz csapod, hanem hogy leejted vagy ilyesmi.) Biztos sírni fog az elején, azt nem lehet megúszni, de még mindig kevésbé árt, mint ez hosszú távon.
Sok sikert.
Próbáltam már mindent,nem vettem ki,csak simiztem,fogtam a kezét stb,de úgy sír,ordít,mint akit ölnek,képes fuldoklásig,hányásig sírni,hogy kivegyem. :(
Egyszóval már mindent kipróbáltam,amit ti is leírtatok,de semmi változás.Félek hogy sose fog egyedül aludni,pedig ha betölti a 2-t szeretnék visszamenni dolgozni,de így hogyan?
Köszönöm,hogy írtatok!!
Én 22 hónapos koráig bírtam, amikor viszont már fájt a szoptatás (mivel hónapok óta nem volt már tejem) összeszorult szívvel ugyan, de leszoktattam. A gyógyszertárban lehet kapni körömrágás elleni ecsetelőt (keserű, nagyon!) és először még cicin aludt el és csak utána kentem be, hogy éjszaka már ne kérje. De ez nem vált be, mert akkor mikor elaludt rajta nem volt hajlandó elengedni. Aztán bekentem rögtön fürdés után, így 3 nap után már nem is kérte. Egyetlen sírás nélkül leszokott róla. Utána 2 hónapig ölben aludt el (és vissza), mikor egyik nap magától elaludt mellém fekve, forgolódva, de az ágyon. 2-3 hetente még kéri, hogy ölben altassam el, de azóta nem kell felvenni éjszaka - előtte óránként 10 percig aludt az ágyon, a többit csak ölben!
Amit még én kipróbáltam (és mind segített 1-1 kicsit): levendula illóolaj, extrém párásítás, altató zene (de azt csak a déli alvásnál fogadta el), matrac csere, altató dal váltás(Hull a pelyhes helyett Tavaszi szél), citromfű tea...és amiben én sem hittem: szélcsengő a bejárati ajtó elé és álomcsapda az ágy felé. Előbb csak álomcsapdánk volt, már akkor is kevesebbszer keltünk, majd pár hét múlva szélcsengőt is sikerült beszerezni: 23-án kiraktam a szélcsengőt, 24-e óta nem ébred éjszaka!
Homeós szerekből nekünk a Sedatif segített 1 hónap folyamatos szedés után, a Coffea Tosta rontott az állapotán.
Ha eszembe jut még valami, akkor leírom :) bocsi, hogy hosszú lett.
Köszönöm.Hát ezt az álomcsapdát kipróbáljuk.A sedatifet is próbáltuk,de semmit se hatott.
Nem baj,ha hosszú,bármilyen ötlet jöhet,hátha valami beválik.
Nalam is ez volt, bar en nem probaltam ki szereket, tudtam, hogy komfort cicizik es beletorodtem, bar ki voltam en is, talan itt is irtam ki kerdest. 20 honaposan valasztottam el, konnyen ment es utana egybol ataludta az ejszakat, szamomra hihetetlen volt, hogy ennyire ment.
Most visszasirom azokat az idoket!!!! Testvere ugyanezt csinalja, viszont neki nm mindig kell a cici, ringatni kell babakocsiban, ami azt jelenti, hogy ejjel azonnal ki kell kelnem es ringatni felorakat, majd alszik es ebred es megint... Mennyivel volt jobb, mikor csak oda kellett fordulnom es szoptatni, fekve es egybol aludhattam tovabb:)
Szerintem a komfortcicizos babaknal az elvalasztas segit megoldani ezt a legtobb esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!