A kis lányom folyton felkel, mitől?
rossz baba??? Jézusom, te nem vagy komplett! szerintem ezt érezheti és direkt ki akar veled ezért szúrni!
3 hónapos baba, valami szörnyű, hogy anyai ölelésre, kis melegségre vágyik. ezek a mai babák, hogy csak így elromlanak....
egyébként lehet, hogy éhes vagy fázik, nem büfizett, vagy érzi, hogy feszült vagy! 20 perc után kerül mély alvásba, ezt várd ki mielőtt leteszed. és ne nevezd "rossznak" a babádat, könyörgöm, hogy mondhatsz ilyet egy kis ösztönlényről akinek te vagy a világ???
Nálunk katasztrófa volt az alvás-altatás az első 2 hónapban. Hssonló dolgok, több órás ringatás, éjfél-1 között alvás, nappal szinte semmi alvás...
Én később erre a magyarázatra jöttem rá:
A szülés után volt komplikáció, ami miatt ki voltam készülve, nem tudtam feldolgozni, folyton azon járt az agyam, ìgy a babát szinte csak fizikailag láttam el, lelkileg ott sem voltam. Emellett hulla fáradt voltam, napközben semmi segìtség, meg ugye aludni is alig tudtam, mert ő is alig aludt. Annyira vártam, hogy aludjon, hogy végre pihenhessek...
Szóval szerintem a babák megérzik ezt, a feszültséget meg hogy amint elalszik, leteszem "megszabadulok tőle" és emiatt nem alszik, h minél többet a karomban lehessen. (Őt a kórházban sem lehetett letenni.)
Utólag teljesen máshogy csinálnám. Először is tudomásul vettem, h vannak ennyire rosszul és keveset alvó babák. (Nem erre számìtottam...) próbálnék kevesebbet idegrskedni, és annyit a karomban tartani, ringatni, amennyit csak akarja.
Szóval szerintem el kell fogadni, h ez egy ilyen időszak, nemsoká változni fog.
Nekem segìtett még: William Spears (?) Éjszakai gondoskodás c. Könyve
Kitartás! (Nekem most 2 éves, és sosem alszik el 10-11 előtt :). )
Szia!
Tudod miért volt jó baba a kórházban? mert a szülés utáni egy-két napban a babáknak nagyon-nagyon sok alvásra van szükségük. Ezt egy csecsemős mondta nekem még a kórházban. Van ennek az időszaknak egy hivatalos neve is, de arra már nem emlékszem.
A lényeg, nekem is ilyen volt a pici fiam. Nálunk olyan 8 hetes korától kezdett javulni a helyzet, egyik napról a másikra. A nappali alvásai kezdtek hosszabbak lenni.
Most lassan fél éves, de még mindig nem mondanám, hogy beállt az alvása. Van hogy átalussza az éjszakát és van olyan is, hogy 3x is felkel éjjel.
Nappal kb. 2x alszik egy-egy órát.
Én is ringatva altatom kezdettől fogva, és van hogy másfél órát kell mászkálnom vele, hogy le tudjam tenni.
Kitartást! biztos hogy változni fog a helyzet!!!
Ennyire komoly a dolog h Cataflant írt fel a doki???
Nem probalsz meg előtte vmi homeopatias szert? A Cataflan még felnőtteknek is erős nemhogy egy 3 hónapos babának - persze gondolom babaknak valót írtak, de azért en tuti vmi mással kezdeném ha már gyógyszerhez nyulok.
Leirnad h mit mondott a doki?
Szia! Ez fura! Én nem biztos, hogy adnám. Nem tudsz elmenni másik dokihoz?
Egyébként van egy idevágó történetem. Tegnap elmentem kiváltani a zsibbasztót fogzás miatt és lebeszéltek róla. Mivel állítólag már a kisbabák szervezete is termel valamit amivel kezelik a fájdalmat. Ha pedig lezsibbasztom a fájdalom helyét, majd elmúlik a hatás akkor sokkal jobban fájhat neki.....Nem adnék fájdalomcsillapítót ha nem is fáj a füle. Ha pedig esetleg még hasfájás ami szerintem még előfordulhat akkor az nem is igazán jó rá!
Nem vagyok szakember csak gondolom. A felnőtt fájdalomcsillapító sem jó hasgörcsökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!