Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A 16 éves lányom folyton...

A 16 éves lányom folyton menne bulizni?

Figyelt kérdés
Márciusba tötötte a 16-ot. A nyáron meg engedtem neki egyszer kétszer hogy elmenjen bulizni a 2 bátyával és az unoka testvéreivel mert tudtam hogy ők vigyázni fognak rá, olyankor meg ihatott 1-2 pohár bort is. Aztán vége lett a nyárnak, elkezdődött az iskola és mindig menne bulizni hajnalig , meg már töbször észre vettem rajta hogy ivott. Próbáltam neki el magyarázni hogy azt teljesen más ha elmegy a Felnőtt testvéreivel bulizni mint hogy a kis barátnőivel, de ha nem akarom elengedini akkor meg több napig hisztizik.. Mitbtegyek?
2013. okt. 25. 09:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kamaszodik, ez a legnehezebb. Ha az eredményei jók, akkor néha engedd el. De nem rendszeresen természetesen, és előre megbeszélt időre érjen haza. Mondhatod neki, hogy ha megszegi a játékszabályt, akkor nem mehet. Ez a menő manapság sajnos, viszik egymást a hülyeségbe.
2013. okt. 25. 09:12
 2/9 anonim ***** válasza:
41%
Majd megunja a hisztit, nehogy már a farok csóválja a kutyát.
2013. okt. 25. 09:51
 3/9 Ananke ***** válasza:
63%
Ha nem romlik az iskolai eredménye,normális társasággal megy,és nem állít haza mindig részegen akkor én engedném.Beszéljétek meg mire kell haza érni,és ha nem tartja be akkor pár hétig nem mehet.
2013. okt. 25. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
20 éve is ez ment,amikor én voltam 16,Nem kell úgy beállítani ezt mint vmi civilizációs átkot.Engedd el néha.Nagyon kösd lelkére mire kell figyelni,legyen megbeszélve egy időpont mikorra érjen haza.
2013. okt. 25. 14:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Te vagy a szülő. állj a sarkadra. Mond neki hogy elmehet, mondjuk két havonta egyszer, de ezt előre tisztázd le vele. Valamint azt is hogy ha részegen állít haza akkor a következő alkalom kimarad a kis életéből.
2013. okt. 25. 15:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
ő még mindig jobb, mint az én évfolyamtársam. ő 13 éves, minden szombat este megy bulizni, és annyit iszik, h vasárnap estig tart míg kiheveri. ezen kívül van egy 15 éves barátja, aki minden szombaton ott alszik náluk és persze h sz.xelnek. Mindezt az annya boldogan nézi, és dicséri a lányát
2013. okt. 25. 16:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem lévő írta, a bulizást nyugodtan kötheted az osztályzataihoz. Továbbá érjen haza időre és józanon. Szerintem az egy kicsit kevés, hogy két havonta csak egyszer mehessen el... A gyereknevelésnek pont az a lényege, hogy ha nem tartja be a szabályokat megvonjuk tőle amit szeret. Hidd el, sok mindenre rálehet venni a gyerekeket, ha feltételhez kötöd a bulizást.
2013. okt. 28. 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt 15 éves koromtól,hogy iskolai teljesítmény függvényében,de havi 1x elmehettem bulizni,mivel városon belül maradtam általában,így reggelig kellett hazaérnem,vagy egy barátnőmnél aludtam,de erről persze tudtak mindenkinél a szülők.

Később 17 éves koromtól már többször mehettem el suli közben,de pl. nyári fesztiválon először 15 évesen voltam.Az nem tudom mivel volt jobb :D 18 éves barátnőmmel mentem 5 napra és 200 km-re itthonról.20 éves koromig minden nyáron végig fesztiváloztam magam,év közben viszont csak pár alkalommal mentem el hétvégente.

Az eredményeim jók voltak átlagban,az érettségim pedig kiemelkedően sikerült.

Ha iskolában oké minden,szerintem elengedheted néha napján.

2013. nov. 3. 13:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Hadd menjen, most kell kiélnie magát... Ha hagyod, kb 2 év, és megunja.

Ha nem megy, az a későbbiek során visszaüt még az életben :-S

2013. nov. 21. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!