A tesóm még mindig szopja az ujját elalváskor, jó
ötlet lenne?
Figyelt kérdés
A tesóm még mindig szopja az ujját elalváskor pedig már 8 éves. Nem tudom miért, de nem hagyja abba!
Én gondoltam rá hogy kellene venni neki egy cumi.
Azzal nem lenne könnyebb? Hiszen az ujján meglátszik hogy szopja, meg mondjuk eléggé kényelmetlen lehet, hiszen mi van ha fel akar valamit venni a földről, akkor csak 1 szabad keze van a másik a szájában van.
A cumit meg csak bevenné minden este a szájába és reggel kivenné, ennyi.
Szerintem sokkal egyszerűbb lenne, szerintetek? Vegyek neki?
"Én gondoltam rá hogy kellene venni neki egy cumit."
Elnézést a helyesírási hibáért!
2014. jan. 2. 01:20
2/18 anonim válasza:
hát vehetsz neki, de már 8 évesen azért kicsit fura :)
2014. jan. 2. 01:24
3/18 A kérdező kommentje:
Mert az ujj szopás nem? :)
2014. jan. 2. 01:30
4/18 anonim válasza:
én vagy 13-14 éves koromig tuti szoptam az ujjam .. de ő kitudja meddigfogja ..és akkor már fura lesz a cumi..
2014. jan. 2. 03:11
5/18 anonim válasza:
az én tesómmal mindent megpróbáltunk,hiába,
fiú,és 14 éves koráig tartott az ujj szopás nála,
2014. jan. 2. 03:21
6/18 anonim válasza:
Én is 10 éves koromig szoptam az ujjam, akkor hagytam abba, mikor először aludtam táborban a többiekkel:) akkor nem akartam, hogy meglássák a barátaim. Hidd el, ha neki kényelmetlen lesz, abbahagyja.
2014. jan. 2. 05:09
7/18 anonim válasza:
Se a cumi (egyáltalán hogy jutott eszedbe?) se az ujjszopás nem jó. Leginkább azért nem, mert ilyenkor kezdenek rendeződni a csontfogak elöl és az ujj szopogatásától ezek a fogak csúnyán előre fognak állni és majd csak fogszabályozóval lehet helyretenni.
Ez egy rossz szokás, amiről szépen lassan a saját érdekében kellene leszoknia mert tényleg nagyon keserves 10-enpár éves kortól fogszabályzót hordani, na meg csúnya is, főleg hogy nem vonzó, ami ugye kamaszkorban kezdi el érdekelni az ember gyerekét :)
Szólj a szüleidnek, hogy eszeljenek ki valamit, ha maguktól még nem jutott eszükbe, vagy ők nem tudják. Ha más érv nincs, egy fogszabályzó, még ha 10 év múlva lesz rá szükség, akkor is drága lesz :D
2014. jan. 2. 05:26
8/18 anonim válasza:
Az én bátyám 14 éves koráig szopta az ujját. Lelki okai voltak... mert amikor még nagyon kicsi volt és vendégségbe mentünk a nagyihoz. Folyton erőszakkal kitépték a nagyiék a szájából a cumit és eldugták... amitől persze vígasztalhatatlanul sírt, mert az őt idegen helyen nyugtatta. És mivel anyukám hiába szólt rájuk, hogy ezt ne tegyék és adta vissza a cumit. Újra elvették tőle. Ezért anyukám a szájába adatta vele az ujját. Csak így tudta megnyugtatni. Egyébként is magzatvizet ivott a szülés során ezáltal később is beszélt később lett szobatiszta. Sajnos nagyon mély nyomott hagyott ez benne.. mikor már nagyobb lett nekem mindig mondta, hogy ezt nem veheti el tőle senki. Már 28 éves felnőtt ember és ugyanolyan élete van mint mindnyájunknak.
2014. jan. 2. 06:42
9/18 anonim válasza:
Nekem is volt rokonom, aki nagyon sokáig szopta az ujját és nem tudták semmivel leszoktatni. Akkor szokott le, mikor már nagyon ciki volt neki a suliban. Ezért nem értem azokat, akik elvből nem adnak cumit olyan babának, aki igényelné. Szerintem a cumiról könnyebb leszoktatni egy gyereket, mint az ujjáról, hiszen azt nem tudod elvenni tőle.
2014. jan. 2. 10:28
10/18 anonim válasza:
Az előző kommentelőhöz szólnék, hogy rendben van, hogy a cumiról le lehet szoktatni, viszont a gyerekek olyan végtelenül leleményesek, hogy mégcsak látnia sem kell ahhoz, hogy eszébe jusson, hogy ha cumi nincs, akkor ott van az ujja. Szóval igazából a gesztus maga ugyan az marad, csak éppen nem egy műanyag bigyó van a szájában, hanem a saját keze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!